Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Petr Streubel ve čtvrfinále Vyškovského sprintera

28. 8. 2007 | Ostatní | Vyškovský sprinter 2007 | J. Kapucián

Vyškov – Napínavé duely, pěkné výkony, skvělá kulisa i tak lze shrnout již druhý ročník kuželkářského turnaje ve sprintech - Vyškovský sprinter 2007, kterého se v rámci přípravy na novou sezónu zúčastnili i hráči SKK Jičín.

Nejprve se bojovalo ve čtyřčlenných skupinách systémem každý s každým o postup do osmifinále. Výborně zvládl souboje v základní skupině obhájce loňského druhého místa Petr Streubel, který ani jednou nezaváhal a po výhrách 87:84, 112:90 a 90:79 si zajistil postup z prvního místa. Jeho 112 poražených kuželek v souboji s duchcovským Dařílkem byl nejlepší nához celého turnaje! Do play-off se probojoval i Roman Bureš, který při rovnosti bodů se zlínským Vrzalíkem a Bučkovou ze Zábřehu postoupil díky vyššímu počtu poražených kuželek. Naopak do vyřazovacích bojů si cestu neproklestili Jaroslav Egrt, který nahradil zraněného Jaroslava Kříže ani Pavel Kříž, který se bohužel během svého startu zranil.


Kapitán jičínskáho A týmu Roman Bureš v osmifinále již nestačil (81:91) na Borkovce z pražské Konstruktivy. To Petr Streubel nezaváhal (80:71), i když v jeho duelu s Lasovským (Sokol Vážany) byla již na obou aktérech patrná únava. Ve čtvrfinále svedl jičínský kuželkář kvalitní souboj s Rajdlem, ale po výsledku 92:103 byl vyřazen. Přesto účast ve čtvrfinále skvěl obsazeného turnaje ve srintu je úspěchem.


Že jde o nevyzpytatelnou disciplínu může potvrdit i spousta favoritů, kteří se nejednou dostali do úzkých i s relativně slabším soupeřem. Do finále však nakonec proklouzla přece jen zkušenost v podobě reprezentačního tria hráčů. Utkali se v něm dva zástupci Jihlavy Jan Kotyza a Robin Parkan s exvyškovským Davidem Machalou, nyní hájícím dres rakouského klubu Austria Krems. Vítězem se stal R. Parkan před D. Machalou.