Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Křivka králem sprintu

13. 12. 2007 | Ostatní | Turnaje | J. Kapucián

Celá sobota patřila na jičínské kuželně premiérovým oddílovým přeborům SKK Jičín ve sprintu. Mladá dynamická disciplína, která je i na programu Mistrovství světa a Světového poháru jednotlivců není příliš rozšířena, ale nabízí spoustu velice dramatických momentů. Hráči proti sobě nastupují na 2x20 hodů a za vítězství na dráze si připisují bod. Pokud je duel po 40 hodech vyrovnaný 1:1, musí rozhodnout náhlá smrt na tři hody. 32 hráčů a hráček bylo nejprve rozděleno do osmi čtyřčlenných skupin, ze kterých si první dva zajistili postup do play off hraného již klasickým, vyřazovacím způsobem. Již základní skupiny přinesly řadu překvapení. Z „efka“ nepostoupil zatupce A týmu Jaroslav Soukup a v „géčku“ se oba favorité P.Kříž aj.Bednařík museli sklonit před umění dámského dua M.Tomášková – D.Chvojková.

Hned tři osmifinálové duely rozhodoval rozstřel. L.Hrdinová postoupila přes oslavence J,.Kříže 21:18, Chvojková dovršila překvapivý postup do čtvrfinále výhrou nad vítězkou skupiny E Kvasničkovou (18:14) a L.Křivka třemi excelentními hody v rozstřelu vyřadil 22:14 kapitánku prvoligových žen Martinu Hrdinovou 22:14 a tím odstartoval svou vítěznou jízdu. Ve čtvrtfinále vyřadil dalšího kapitána a to A týmu mužů Romana Bureše a v semifinále Lukáše Vika oba dva až v rozstřelu na tři hody! Jeho soupeřem ve finále byl Josef Vejvara, který se tam probojoval přes „bratrovražedné“ čtvrfinále s Jiřím Vejvarou.
I finále rozhodl rozstřel a jak jinak než ve prospěch zkušenějšího Křivky, který se stal premiérovým přeborníkem oddílu ve sprintu.