Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Petr Streubel proti „svým“ předvedl parádních 585

15. 1. 2008 | Ostatní | Přátelské utkání | J. Kapucián

V rámci přípravy na jarní část mistrovských kuželkářských soutěží, absolvovali kuželkáři a kuželkářky SKK Jičín herní soustředění v jihomoravských Rosicích. Hlavním bodem programu bylo přátelské utkání Rosice A – Jičín A. Na krásné moderní kuželně měli všichni hráči ideální podmínky, leč ne všichni toho dokázali využít k hodnotným výkonům. Domácí hrají třetí nejvyšší soutěž a po podzimní části jsou na lichotivé druhé příčce, Jičínu se o soutěž výše letos nedaří, je až dvanáctý a tak se čekal vyrovnaný boj.

Úvodní duel rozhodl pro domácí Jaromír Šula rozdílem pouhých šesti kuželek, když přehrál Josefa Vejvaru 541-535. Za Jičín bodoval Jaroslav Soukup, který neměl větších problémů s Jiřím Axmanem st. 540-508. Za stavu 1:1 tak jičínští získali mírný náskok v celkově poražených kuželkách.

V prostřední části utkání přidal druhý bod pro Jičín Jiří Kapucián, když v dramatické koncovce udolal Josefa Vaverku 529-521. Domácí však vyrovnali po výborném výkonu Jiřího Axmana ml. 577 na 2:2 a otočili i stav v celkově poražených kuželkách.

Před závěrem tak bylo stále vše otevřené. Velmi dobrou formu potvrdil v duelu s Petrem Mecerodem čerstvý přeborník SKK Jičín Jiří Vejvara, který ač prohrával již 0:2 a o více než 30 kuželek, ve druhé šedesátce zabojoval a nakonec zvítězil 561-542. K nejprestižnějšímu souboji se na závěr postavili kapitán Jičína Roman Bureš a v dresu domácích odchovanec SKK Jičín a ještě před rokem hráč základního kádru jičínského áčka Petr Streubel. Bývalý spoluhráč jičínských se předvedl v nejlepším světle. Bureše porazil na první i druhé dráze o jedinou kuželku a parádní druhou šedesátkou (303) zařídil výhru domácích 5:3, když dosáhl nejlepšího výkonu utkání 585 shozených kuželek.

Skvělé výkony byl k vidění i v dalších po zápasových soubojích, ve kterých se za domácí představili povětšinou odchovanci Rosic, kteří jsou členy juniorských reprezentací a hrají nejvyšší soutěže u nás i v zahraničí. Proti nim prokázali dobrou formu Lenka Hrdinová , která porazila Lubomíra Kalakaje 551-525. Dále Pavel Kříž který sice podlehl 557-592 Daliboru Matyášovi, ale v jejich duelu bylo na co koukat. Svou hrou potěšila po zdravotních problémech se rozehrávající Lenka Tomášková i M. Kvasničková (528).