Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Jičínské kuželkářky opět v reprezentaci!

21. 1. 2008 | Reprezentace | KS | J. Kapucián

Kuželkáři a kuželkářky jsou v plné přípravě na jarní část mistrovských soutěží a právě těsně před jejich začátkem byla naplánována soustředění reprezentace. Jako první se uskutečnil kontrolní start reprezentačních družstev žen a juniorek na kuželně Spartaku Přerov. Již tradičně obdržela pozvánku mezi nejlepší juniorky Lenka Hrdinová z SKK Jičín, ale tentokráte nebyla sama.

Na přelomu roku byl ustanoven základní širší kádr reprezentace mužů a žen pro přípravu na MS jednotlivců 2008 a MS družstev 2009 a trenér žen Jaroslav Slabák nominoval mezi ženy i kapitánku prvoligových žen SKK Jičín Martinu Hrdinovou. Ta se bohužel z pracovních důvodů musela z přerovského startu omluvit.

Přerovský kontrolní start byl prvním, kde si v jeden den a na jedné kuželně mohou svou výkonnost porovnat naše reprezentantky v kategorii žen a juniorek. Za sobotu a neděli je čekaly tři ostré starty na 120 HS a reprezentační trenéři si tak mohli udělat dobrý obrázek o současné formě a fyzické zdatnosti svých svěřenkyň.

Lenka Hrdinová tentokrát nebyla spokojena se svým prvním náhozem, kdy předvedla pouze 518 bodů, ale postupně se zlepšovala, což svědčí o dobré fyzické připravenosti. V podvečerní sobotní stodvacítce shodila již 533 kuželek a to znamenalo v tomto náhozu lichotivé třinácté místo ze všech čtyřiadvaceti reprezentantek. V neděli pak podala svůj nejlepší výkon 545 bodů a celkovým víkendovým součtem 1596 kuželek se podělila mezi dvěma tucty nejlepších žen a juniorek o celkové 16.místo.