Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Jičín C prohrál „vyhrané“ derby s Novou Pakou!

11. 2. 2008 | Muži C | 13. kolo | J. Kapucián

Hned dvě okresní derby byli na programu 13. kola Východočeského kuželkářského přeboru. V Nové Pace se překvapení nekonalo a v souboji rezerv beznadějně poslední domácí přenechali oba body po výsledku 5:11 Hořicím. Nejlepším hráčem utkání byl na straně hostí Ondrřej Fikar se 415 poraženými kuželkami. Zato v Jičíně, kde hostoval Novopacký A tým viděli příznivci domácího SKK Jičín C, jak se prohrává vyhraný zápas. Favorizovaní domácí šli od samého začátku do vedení, když Martin Mazáček o 2 kuželky udolal F. Čermáka a Jiří Brumlich nahrál dalších 38 kuželek proti V. Gottšteinovi. Jičín tedy vedl 4:0. Prostřední část utkání byla velice vyrovnaná. První body pro hosty získal za výhru 414-403 Antonín Vydra, ale Jaroslav Kazda opět zvýšil na 6:2 pro domácí.

V polovině závěrečných duelů vedl Lukáš Vik o více než 20 kuželek nad Jaroslavem Weihrauchem a Josef Kolář si hlídal Aleše Rolfa. Před poslední drahou tak měli domácí luxusní náskok více než padesáti kuželek. Čekalo se tak, že domácí v poklidu dovedou utkání do vítězného konce. Opak všakl byl pravdou. Oběma borcům se nepochopitelně zcela přestalo dařit, že by ztáta koncentrace (?), a to byla voda na mlýn hostí. Ti vycítili šanci a jelikož již neměli co ztratit, uvolněnou hrou začali každým hodem snižovat rozdíl mezi oběma týmy. Domácí příznivci se nestačili divit a nakonec byli svědky již dlouho nevídaného obratu. Jaroslav Weihrauch poráří nakonec L. Vika 428-410 a Aleš Rolf J. Koláře 433-403 a to v konečném účtování znamená překvapivé vítězství hostí o 14 kuželek 10:6!

Jičín zůstává i přes porážku v tabulce na druhém místě, když neuspěla ani třetí Jilemnice, ale již s tříbodovým mankem na vedoucí milovice, které po výborném výkonu smetli ambiciózní rezervu Vrchlabí 14:2. Všichni domácí hráči pokořili hranici minimálně 422 kuželek a nejvíce vynikli T. Fuchs 440 a V. Souček 468!