Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

V Jihlavě nejlepší pátá Nikola Portyšová

29. 2. 2008 | Ostatní | PMN | J. Kapucián

Pohár mladých nadějí, celorepubliková soutěž nejmladších adeptů kuželkářského sportu, pokračovala pátým turnajem, který se hrál v Jihlavě, Kroměříži, Šumperku a Ústí nad Labem za účasti 231 dětí. Na čtyřdráze KK PSJ Jihlava o sobě dala výrazně vědět i početná výprava SKK Jičín.

Velké drama svedly mladší žákyně, zejména v boji o třetí příčku, kde se hned trojice hráček vměstnala do rozdílu pouhých 3 kuželek. Bohužel jičínské Nikole Portyšové právě zmíněné tři kuželky chyběly k postavení na stupních vítězů a brala tak za 228 (9 bodů) kuželek 5.místo. Zdatně jí sekundovala i 6. Kamila Rachtavová (225 – 7 bodů).
Mezi mladšími žáky skončil z jičínské výpravy na 11.příčce Jan Bína, 7.příčku vybojovala starší žákyně Monika Víchová. Škoda jen až 13.příčky Agatona Plaňaského, který tak v celkovém hodnocení zaostává za postupovým 16.místem do finále o 12 bodů.
Celá soutěž je velice napínavá a s výjimkou maximálně prvních šesti průběžného pořadí, jen těžko odhadnout, jak dopadne boj o postup do olomouckého finále. Pranice o poslední postupovou šestnáctou příčku se bude rozhodovat doslova v posledních hodech šestého turnaje, který je na programu 8. 3. 2008 v Opavě, Podbořanech, Třebíči a ve Vrchlabí, kde se přestaví i početná jičínská výprava.