Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Skvělá bilance Marie Kvasničkové, tři účasti - tři zlaté !!!

4. 3. 2008 | Přebory | KMJ | J. Kapucián

Nejprestižnější a nejsledovanější kategorie krajských kuželkářských mistrovství jednotlivců, tedy ženy a muži, hostily čtyřdráhy v Jičíně a Vrchlabí. V domácím prostředí byly favoritkami prvoligové ženy SKK Jičín a především domácí kapitánka Martina Hrdinová, členka širšího reprezentačního kádru. Ta se také ujala vedení po prvním kvalifikačním náhozu o čtyři kuželky před obhájkyní titulu a oddílovou spoluhráčkou M.Kvasničkovou a 10 kuželek před náchodskou Miladou Vostřezovou. Do osmičlenného finále se probojovala ze šesté příčky i Dana Viková (502), naopak osm kuželek dělilo od jeho bran jedenáctou Petru Abelovou (478).

Z první finálové čtveřice, se k radosti domácích příznivců, nejvíce dařilo Daně Vikové, která se zlepšila na 518 bodů a jelikož ve finále zůstaly za očekáváním především hráčky prvoligového Náchoda, probojovala se až k bronzové medaili za celkový výkon 1020 bodů. Když se až na šesté místo propadla po kvalifikace třetí Vostřezová, bylo jasné, že souboj o zlato bude jičínskou záležitostí mezi Hrdinovou a Kvasničkovou. Obě hráčky si nic nedarovaly a vyrovnanými výkony udržovaly všechny přítomné v napětí až do posledních hodů. Ze zlata se nakonec radovala stejně jako před rokem Marie Kvasničková! Ve finále předvedla nejlepší nához dne 531 kuželek a celkovým součtem 1048 bodů porazila druhou Martinu Hrdinovou těsně o 8 kuželek! Kvasničková se tak může pochlubit jedinečnou bilancí na krajském mistrovství žen, tři účasti – tři zlaté medaile! Na Mistrovství ČR v Hazlově se představí nejlepší kvartet žen z tohoto klání.
Naopak hodně překvapivého vítěze má soutěž mužů. Na dobře připravené Vrchlabské kuželně bral zlato Jiří Červinka z Loko Trutnov 1229, před Miroslavem Kočím (SK Solnice) 1197 a domácím Michalem Rolfem, který se na třetí příčku probojoval až z osmé, tedy poslední postupové pozice do finále! Až na dalších místech skončili hráči mistrovského SKK Náchod. Ze zástupců našeho okresu se nejlépe umístil na 10.místě milovický Vlastimil Hruška 565 a 12. Jiří Vejvara 558 (SKK Jičín).