Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Lenka Hrdinová jede na Mistrovství světa

29. 4. 2008 | Reprezentace | MU | J. Kapucián

V Kroměříži se uskutečnila poslední prověrka naší juniorské reprezentace před nastávajícím Mistrovstvím světa v chorvatském Zadaru, které se uskuteční ve dnech 18.–25. 5. 2008. Mezi děvčaty bojovala o místo v základní sestavě i opora prvoligového týmu SKK Jičín Lenka Hrdinová.

Příznivce kuželkářského sportu potěšilo, že Slovinci přijeli v tom nejsilnějším možném složení a především slovinská děvčata předvedla svou nadvládu nad juniorským kuželkářským světem v plné kráse a jen přesvědčila, že jsou jasnými favoritkami pro soutěž družstev. Česká reprezentace však favoritu dlouho vzdorovala. Hrálo se na celkový součet v osmičlenných sestavách (dva nejslabší výkony se nezapočítávaly) a po polovině utkání výběr ČR trochu překvapivě dokonce vedl. To, co ve druhé polovině utkání předvedla Barbara Fidel, se musí nazvat opravdu kuželkářským koncertem, její rekord 633 byl ozdobou dvoudenních bojů. Slovinky tak nakonec zvítězily o více než 150 kuželek. Slovinští junioři za našimi přece jen o malý kousek zaostali, výhra nad nimi je velice potěšující, ale důležitější bude toto dokázat i v Zadaru.

Jičínským příznivcům udělala velkou radost Lenka Hrdinová, která shodila velice dobrých 559 kuželek a to byl třetí nejlepší výkon z celého týmu České Republiky a definitivně tak potvrdila svou jízdenku na Mistrovství světa!

V neděli po obědě pak byly předány nominační dekrety na mistrovství světa juniorů. Ve čtvrtek 15. 5. večer se tak v Zábřehu sejdou ke krátkému soustředění a následnému odjezdu do Zadaru tyto juniorky:

CVEJNOVÁ Aneta 1987 SKK Primátor Náchod
HRDINOVÁ Lenka 1985 SKK Jičín
MUSILOVÁ Zuzana 1990 ČKD Blansko
RAČKOVÁ Jana 1988 PSJ Jihlava
ŠMERDOVÁ Kamila 1990 ČKD Blansko (bude startovat i na SP dorostu)
VAVERKOVÁ L. 1985 SPG Oberpullendorf/Lackenbach (AUT)
WIEDERMANNOVÁ Hana 1988 KK Zábřeh
1. necestující náhradnice:
NAVRKALOVÁ Renata 1990 Loko České Velenice