Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Rumcajsova 60 veteránů 2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky SKK Jičín brány semifinále neprolomily

7. 10. 2008 | Ostatní | 3. kolo | J. Kapucián

Na dvou vydařených prvoligových zápasech, kdy si jičínské kuželkářky pozvedly sebevědomí výhrami v Blansku a historickým triumfem nad Slávií Praha, čekala hráčky SKK Jičín již třetí účast v pohárové Evropě v řadě! Tentokráte byl pořadatelem poháru NBC chorvatský Záhřeb. Mezi nejlepšími celky starého kontinentu, které si právo účasti vybojovali v domácích pohárech byly velkými favoritkami loňské vítězky Evropského poháru – ženy z rumunské Ploiesti. S cílem výrazněji promluvit do konečného pořadí a případně se pokusit vybojovat postup do semifinále, ke kterému loni scházelo necelých třicet kuželek, odjížděla i výprava SKK Jičín.

Jako první se v barvách SKK představila Martina Hrdinová a jejích 536 bylo dobrým příslibem do dalších kol. Jistá hra jičínské kapitánky bez výraznějších chyb znamenala po první rundě pátou příčku s minimálním odstupem nejen na čtvrté, ale i třetí místo!
Jako druhá ke hře nastoupila Marie Kvasničková. Bohužel se jí ani zdaleka nevedlo podle představ, nervozita sehrála stejně jako loni velkou roli, a tak jí v průběhu třetí dráhy vystřídala Alena Šedivá. Dohromady dosáhly pouze na 461 kuželek a Jičín se tak propadl na sedmé místo.
Od zkušené Dany Vikové se očekávalo přiblížení se soupeřům, ale nakonec se jí nevedlo bohužel o moc lépe než jejím předchůdkyním. Porazila 486 kuželek. Vidina semifinále se tak definitivně rozplynula.
Částečně napravila dojem z jičínského vystoupení Marie Kolářová. Její výkon 543 poražených kuželek se nakonec ukázal jako nejlepší z celého českého týmu. Bohužel na vylepšení sedmé pozice to nestačilo.
Nervozita z mezinárodní premiéry dolehla i na Petru Abelovou, která jinak v lize vstoupila do sezóny výbornými výkony. V Záhřebu však předvedla spíše podprůměrných 490. V závěru soutěže posunula Jičín na celkovou šestou pozici Lenka Hrdinová, která se presentovala 522 poraženými kuželkami. Jičínské hráčky tak shodili celkem 3038 kuželek, čímž vybojovali šesté místo, těsně před celky z Bosny a Hercegoviny a Srbska, bohužel ale s velkou ztrátou na další pozice. Postup však unikl i rumunkám(!), když do semifinále postoupily: maďarská Budapešť, domácí Rijeka, rakouský Schneegattern a slovinská Cerknica. Ze zisku poháru NBC se nakonec radovaly kuželkářky z Budapešti, když v semifinále deklasovaly slovinky 8:0 a ve finále naopak při remíze 4:4 rozhodl o jejich triumfu až lepší poměr jednotlivých drah 13:11!