Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky SKK Jičín brány semifinále neprolomily

7. 10. 2008 | Ostatní | 3. kolo | J. Kapucián

Na dvou vydařených prvoligových zápasech, kdy si jičínské kuželkářky pozvedly sebevědomí výhrami v Blansku a historickým triumfem nad Slávií Praha, čekala hráčky SKK Jičín již třetí účast v pohárové Evropě v řadě! Tentokráte byl pořadatelem poháru NBC chorvatský Záhřeb. Mezi nejlepšími celky starého kontinentu, které si právo účasti vybojovali v domácích pohárech byly velkými favoritkami loňské vítězky Evropského poháru – ženy z rumunské Ploiesti. S cílem výrazněji promluvit do konečného pořadí a případně se pokusit vybojovat postup do semifinále, ke kterému loni scházelo necelých třicet kuželek, odjížděla i výprava SKK Jičín.

Jako první se v barvách SKK představila Martina Hrdinová a jejích 536 bylo dobrým příslibem do dalších kol. Jistá hra jičínské kapitánky bez výraznějších chyb znamenala po první rundě pátou příčku s minimálním odstupem nejen na čtvrté, ale i třetí místo!
Jako druhá ke hře nastoupila Marie Kvasničková. Bohužel se jí ani zdaleka nevedlo podle představ, nervozita sehrála stejně jako loni velkou roli, a tak jí v průběhu třetí dráhy vystřídala Alena Šedivá. Dohromady dosáhly pouze na 461 kuželek a Jičín se tak propadl na sedmé místo.
Od zkušené Dany Vikové se očekávalo přiblížení se soupeřům, ale nakonec se jí nevedlo bohužel o moc lépe než jejím předchůdkyním. Porazila 486 kuželek. Vidina semifinále se tak definitivně rozplynula.
Částečně napravila dojem z jičínského vystoupení Marie Kolářová. Její výkon 543 poražených kuželek se nakonec ukázal jako nejlepší z celého českého týmu. Bohužel na vylepšení sedmé pozice to nestačilo.
Nervozita z mezinárodní premiéry dolehla i na Petru Abelovou, která jinak v lize vstoupila do sezóny výbornými výkony. V Záhřebu však předvedla spíše podprůměrných 490. V závěru soutěže posunula Jičín na celkovou šestou pozici Lenka Hrdinová, která se presentovala 522 poraženými kuželkami. Jičínské hráčky tak shodili celkem 3038 kuželek, čímž vybojovali šesté místo, těsně před celky z Bosny a Hercegoviny a Srbska, bohužel ale s velkou ztrátou na další pozice. Postup však unikl i rumunkám(!), když do semifinále postoupily: maďarská Budapešť, domácí Rijeka, rakouský Schneegattern a slovinská Cerknica. Ze zisku poháru NBC se nakonec radovaly kuželkářky z Budapešti, když v semifinále deklasovaly slovinky 8:0 a ve finále naopak při remíze 4:4 rozhodl o jejich triumfu až lepší poměr jednotlivých drah 13:11!