Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Rumcajsova 60 veteránů 2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Nováček 2.ligy již na třetím místě

3. 11. 2008 | Ženy B | 7. kolo |

– V zápase 7.kola 2.kuželkářské ligy žen hostil domácí B tým Sokol Písek a chtěl potvrdit vítězství z Pelhřimova. To se jim nakonec povedlo, ale vítězství se vůbec nerodilo lehce. Začátek byl výborný – Šedivá sice prohrála s nakonec nejlepší hráčkou utkání Lukešovou, ale o pouhých 8 kuželek. Náskok domácím zajistila Martina Tomášková, stav 1:1 a +38 chtěly holky potvrdit i v prostřední části. A tam se odehrály dramatické souboje!

! Pristandové (která narychlo zaskočila za zraněnou spoluhráčku) se na začátku příliš nedařilo. Na druhé dráze se ale zlepšila a soupeřku silně dotahovala, ale Jandová v pravou chvíli také zabrala a vyhrála o pouhé 4 kuželky. Na vedlejších drahách vedla Břicháčková po celou dobu o plus minus dvacet kuželek. V poslední dorážce se ale její jistá hra kamsi vytratila a nakonec rozhodla existence, když soupeřka nezavřela levý párek. Stav 2:2 o 38 vypadal nadějně, ale ještě bylo potřeba přidat bod a udržet kuželky.

Po první půlce to vypadalo na pořádné drama. Lucka Slavíková těsně prohrála, Lenka Tomášková zase těsně vyhrála. V plných Lucka srovnala krok, Lenka především závěrem (posledních tři hody 25) o trošku odskočila, ale stále nebylo nic rozhodnuto. Dorážka byla ale naše! Holky dobře otvíraly a bez chyb zavíraly a obě nakonec své soupeřky porazily. Béčko tak v letošním nejlepším domácím výkonu zvítězily 6:2. V dalším kole zkusí překvapit na půdě vedoucího celku v Neratovicích, které budou chtít odčinit debakl z Kutné Hory.