Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Nováček 2.ligy již na třetím místě

3. 11. 2008 | Ženy B | 7. kolo |

– V zápase 7.kola 2.kuželkářské ligy žen hostil domácí B tým Sokol Písek a chtěl potvrdit vítězství z Pelhřimova. To se jim nakonec povedlo, ale vítězství se vůbec nerodilo lehce. Začátek byl výborný – Šedivá sice prohrála s nakonec nejlepší hráčkou utkání Lukešovou, ale o pouhých 8 kuželek. Náskok domácím zajistila Martina Tomášková, stav 1:1 a +38 chtěly holky potvrdit i v prostřední části. A tam se odehrály dramatické souboje!

! Pristandové (která narychlo zaskočila za zraněnou spoluhráčku) se na začátku příliš nedařilo. Na druhé dráze se ale zlepšila a soupeřku silně dotahovala, ale Jandová v pravou chvíli také zabrala a vyhrála o pouhé 4 kuželky. Na vedlejších drahách vedla Břicháčková po celou dobu o plus minus dvacet kuželek. V poslední dorážce se ale její jistá hra kamsi vytratila a nakonec rozhodla existence, když soupeřka nezavřela levý párek. Stav 2:2 o 38 vypadal nadějně, ale ještě bylo potřeba přidat bod a udržet kuželky.

Po první půlce to vypadalo na pořádné drama. Lucka Slavíková těsně prohrála, Lenka Tomášková zase těsně vyhrála. V plných Lucka srovnala krok, Lenka především závěrem (posledních tři hody 25) o trošku odskočila, ale stále nebylo nic rozhodnuto. Dorážka byla ale naše! Holky dobře otvíraly a bez chyb zavíraly a obě nakonec své soupeřky porazily. Béčko tak v letošním nejlepším domácím výkonu zvítězily 6:2. V dalším kole zkusí překvapit na půdě vedoucího celku v Neratovicích, které budou chtít odčinit debakl z Kutné Hory.