Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Lence Hrdinové unikl postup na MČR o pouhé 4 kuželky

17. 3. 2009 | Přebory | Krajské přebory | J. Kapucián

Po sobotním klání žen, hostila vrchlabská kuželna v neděli nejlepší juniorky Královehradeckého kraje, které se zde utkaly o titul mistryně kraje a dvě postupové příčky na Mistrovství České Republiky. Jednalo se čistě o souboj prvoligových rivalek z Jičína a Náchoda. Do boje o medailové posty se velice kvalitními výkony prosadilo trio Divišová, Cvejnová (obě Náchod) a Lenka Hrdinová (SKK Jičín). Po třech drahách (130+160+151) si vypracovala náskok prvně jmenovaná a bylo jasné, že jen velké zaváhání jí může připravit o zlato. Poslední dráha jí však příliš nevyšla a nakonec uhájila první místo jen o 6 kuželek. Strhující bitvu předvedly Cvejnová s Hrdinovou. Před poslední třicítkou měla jičínská hráčka na druhém místě minimální náskok 3. kuželek! Po závěrečných plných naopak měla kuželku k dobru Cvejnová. O stříbru a postupu na Mistrovství ČR, tak rozhodovaly až poslední hody v dorážce.

Z postupu se nakonec radovala hráčka Náchoda, když dosáhla na 561 shozených kuželek, Lence Hrdinové se počítadlo zastavilo na výkonu jen o čtyři kuželky nižším 557. Jičínská hráčka tak po velké bitvě bohužel v Rosicích bronz z loňského MČR obhajovat nebude. Dvakrát škoda, protože v jarní části mistrovských soutěží se dostala do velmi dobré formy a je to již poněkolikáté co se jí podařilo pokořit hranici 550 shozených kuželek.
Čtvrté místo vybojovala o 3 kuželky Lenka Tomášková 539, před Evou Majerovou. Monika Hercíková brala šestou příčku za 516 poražených kuželek.