Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Dorostenky SKK Jičín v nejvyšší soutěži čtvrté

5. 5. 2009 | Dorostenky | 22. kolo | J. Kapucián

Závěrečným kolem vyvrcholila nejvyšší kuželkářská soutěž dorostenek. Mistrovský titul patří družstvu TJ Valašské Meziříčí, které soutěží prošlo jako nůž máslem. Duchcovské dorostenky mohly slavit stříbrné medaile už po minulém kole. O třetí místo svedly na dálku boj družstva Kolína a Jičína, úspěšnější byly kolínské dorostenky. V případě výhry s vedoucím celkem a prohry Kolína doma mohly hráčky Jičína pomýšlet na bronzové medaile. Bohužel první podmínku nesplnily, když v domácím zápase po průměrném výkonu remizovaly 2:2, a to ještě zásluhou jedné kuželky do plusu.

Mistrovský celek dostala do vedení Karolína Popovičová výhrou 474-458 nad Evou Vysučkovou. Velkou bitvu svedly v druhém duelu nejlepší hráčky svých týmů Nela Pristandová s Markétou Jandíkovou. Bohužel jičínská kuželkářka prohrála nejtěsnějším možným rozdílem 492-493! Remízu 2:2 tak zachraňovala v závěrečném duelu vítězstvím 489-471 Michaela Nožičková.
Jičín tak po vynikajícím podzimu a velké krizi v první polovině jarní části končí 3 body od vytoužených medailí, na nepopulární čtvrté příčce prvoligové tabulky.