Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři SKK Jičín v poháru potrápili prvoligové Brno

5. 5. 2009 | Ostatní | Pohár ČKA | J. Kapucián

Po postupu přes Poděbrady se kuželkáři SKK Jičín postavili v osmifinále Českého Poháru zkušenému prvoligovému celku Moravská Slavia Brno. Přes respekt k soupeři jičínští kuželkáři věřili, že jsou zejména v domácím prostředí, schopní sehrát s Moravany vyrovnanou partii, což se nakonec podařilo. Jirka Vejvara v úvodním duelu zvládal lépe koncovky drah a trápícího Pavla Dvořáka porazil bez ztráty kytičky 524-497. Pavel Palian začal parádně 150, ale pak přeci jen jičínské dráhy ukázaly, že to pro hosty až tak jednoduché nebude. Nakonec dosáhl na dobrých 550, ale domácí Pavel, Louda, díky perfektní poslední dorážce dostal Jičín do vedení 2:0, když svého favorizovaného soupeře zdolal o 9 kuželek! Jičín tak vedl 2:0! Koncovka byla dramatičtější, než všichni předpokládali. Josef Vejvara se pěkně tahal o každou kuželku s Michalem Kratochvílem, Roman Bureš se trápil a Miroslav Milan toho využíval.

Po třech drahách hosté otočili utkání ve svůj prospěch, ale 11 kuželek nebylo zas tak moc. Když se hostující Kratochvíl vytrápil na čtyřce, Josef Vejvara toho využil a poslední dráhu vyhrál o 27! Celkem 560-530. Bohužel Roman Bureš se celým utkáním protrápil hluboko pod své možnosti a Milan tak přeci jen dokázal nahrát to, co potřeboval. Výhrou 560-490 zachránil Brnu remízu 3:3, když Jičín na celkový součet prohrál o pouhopouhé 4 kuželky! Tak málo dělilo hráče SKK od výhry 5:1.
Odveta na Moravské Slávii bohužel se korigovala s rozhodujícím duelem B týmu v boji o záchranu 3.ligy v Náchodě. K odvetě tak přijel Jičín s hodně kombinovanou sestavou, ve které dostali šanci si na jedné z nejpadavějších kuželen v republice zahrát hráči C a D týmu a na své možnosti nezklamali. Skvělý výkon domácího družstva a především nestárnoucího Pavla Paliana (646) však nedal hostům sebemenší šanci na úspěch.