Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Martina Hrdinová bojovala o medaili na MČR

21. 5. 2009 | Ostatní | MČR | J. Kapucián

Šestidráha Konstruktivy Praha hostila 8.-9. května Mistrovství České Republiky žen v kuželkách. Mezi 48 kvalifikovanými hráčkami měl jičínský okres hned trojnásobné zastoupení v podobě Martiny Hrdinové a Dany Vikové z prvoligového SKK Jičín a SKK Hořice reprezentovala Michaela Kučerová. Pořádný kus smůly měla v kvalifikaci Dana Viková, která porazila slušných 544 kuželek, ale to jí zařadilo na první nepostupovou příčku do finále! V konečném hodnocení šampionátu tak skončila 21., čímž si o čtyři příčky vylepšila své loňské umístění. O hranici postupu byl sveden velký boj a například jen těsně z 18.místa se do finále podařilo postoupit obhájkyni titulu Daně Wiedermannové. Jen o 5 kuželek více, než Viková, porazila Michaela Kučerová, ale tím pádem si vybojovala účast ve finále, kde přesně na kuželku dokázala zopakovat kvalifikačních 549 a díky vyrovnaným výkonům vybojovala 16.příčku.

Nejvýraznější stopu na mistrovství zanechala kapitánka SKK Jičín Martina Hrdinová. Ve velkém stylu odehrála první nához. Jistou hrou bez chyb na všech drahách atakovala hranici svého osobního rekordu (599), ke které nakonec chyběly pouhé dvě kuželky! 597 bodů ji zařadilo překvapivě na vynikající druhé místo. Před finále tedy vynikající vstupní pozice o kuželku před Filakovskou a dalším kvartetem hráček, které dokázaly pokožit hranici 580 bodů. V čele byla trochu překvapivě, ale po rekordu kuželny 629 shozených kuželek, naprosto zaslouženě Kamila Barborová z Kutné Hory.
I ve finále, které hodně zamíchalo pořadím, bylo k vidění několik pěkných výkonů. Hned pět hráček nahrálo více jak 586 kuželek. Bohužel Martina Hrdinová se s tlakem a vidinou úspěchu nepopasovala podle svých představ. Oproti soustředěnému a bojovnému pátku bylo finále od začátku spíše nervózní a z toho rezultovala nevydařená úvodní dráha 129 kuželk. Mírně zlepšený výkon při druhé třicítce 138 ještě dával šance zasáhnout do bojů o cenné kovy. Bohužel průměrných 260 ve druhé polovině finále a celkový nához 527 kuželek na nejlepší nestačilo. Celkovým součtem 1124 bodů tak hráčka SKK Jičín vybojovala 9.příčku, kterou by před mistrovstvím jistě považovala z úspěch, ale po kvalifikaci mířily ambice ještě výše. ! Na medailové pozice soustředěně zaútočily ze zadních pozic hráčky mistrovské Slavie Praha. Stříbrnou medaili si odváží Šárka Marková po druhé šestivce finálového dne (rovných 600). Třetí příčku obsadila Růžena Smrčková. Mistryní republiky se s ohromným náskokem 57 kuželek stala v novém rekordu ČR na 2x120 hs Kamila Barborová ze Sparty Kutná Hora. K rekordu kuželny z kvalifikace (629) přidala krásných 613 kuželek, celkem tedy 1242 kuželek !