Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky SKK Jičín se prosadily i ve světovém žebříčku!

8. 7. 2009 | Ostatní | Ostatní | J. Kapucián

Výborné výsledky posledních dvou sezón, podpořené účastí v pohárové Evropě, vynesly kuželkářkám SKK Jičín další cenný úspěch, a to prosazení se do Světového žebříčku! Celkem figuruje v aktuálním pořadí žebříčku více než 400 kuželkářek. Body se podařilo vybojovat 303 hráčkám, mezi kterými nechybí ani osmička závodnic SKK Jičín. V čele svádí velký souboj Urschula Zimmermann (Německo) s Barbarou Fidel (Slovinsko), které dělí pouhých 44 setin bodu! Nejlepší Češkou je naše nejzkušenější legionářka, momentálně působící v německé Viktorii Bamberg, Naděžda Dobešová, která figuruje na 19.místě s 53,20 bodu. Do elitní stovky světa se probojovala jako devátá nejlepší Češka, Lenka Hrdinová (97.), která získala 23,67 bodu. Další hráčky SKK Jičín figurují těsně za hranicí elitní stovky, a to v následujícím pořadí: 114.Marie Kolářová 18,67, 118. Martina Tomášková 18,33 a 125. Martina Hrdinová 17 bodů.

Do žebříčku se počítají body dosažené v posledních dvou letech. Jakmile uplynou dva roky od konání dané soutěže, body dosud z ní zohledněné se škrtají. Body je možno získat na těchto akcích: Mistrovství světa žen a mužů, Světový poháru jednotlivců žen a mužů, Liga mistrů, Soutěže družstev (Světový a Evropský pohár, Pohár NBC), Turnaje skupiny A, B a C hlášené na NBC.
K určení pořadí ve světovém žebříčku se dosažené body sečtou a vydělí počtem hraných soutěží. Má-li hráč do žebříčku započítány pouze jednu nebo dvě soutěže, musí se získané body dělit třemi. Zúčastní-li se hráč soutěže, na které se získávají body světového žebříčku, ale nedostane na základě svého umístění, žádné body, hodnotí se zároveň nasazení v této soutěži jako odehraná soutěž.