Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky SKK Jičín B otočily duel s Kolínem a stále vedou 2.ligu!

9. 11. 2009 | Ženy B | 8. kolo |

– Kvůli probíhající rekonstrukci kuželny v Kolíně se odehrál zápas osmého kola mezi SKK Jičín B a silným Sokolem Kolín v Jičíně. Hostující hráčky zdejší dráhy dobře znají a tak se dalo čekat velké drama. Úvod domácím rozhodně nevyšel. Poprvé v sezoně to nesedlo Monice Hercíkové, a když i kapitánka Alena Šedivá prohrávala 0:2 na dráhy, vypadalo to pro domácí na hodně špatný začátek. Alena Šedivá ale v druhé šedesátce dokázala otočit souboj s Vlastou Kohoutovou a stav zápasu tak vyrovnala na 1:1. Hostující tým však vedl o 21 kuželek.

Ve druhé rundě perfektně začala Marie Kvasničková, Michaela Moravcová ale vyhrála další dvě dráhy. Vyrovnaný souboj tak pro sebe rozhodla domácí kuželkářka až vynikajícím závěrem - 8+1, 8+1, 8+1!! Podobně infarktový duel sehrály na vedlejších drahách Martina Tomášková s Markétou Slavíkovou. První třicítka remíza, na druhé dráze vítězí Martina o jednu kuželku. A když těsně uhájila i další dvě dráhy, zrodilo se skóre 3:1, ale stále dvě kuželky pro Kolín!

Všichni v hledišti i na střídačkách obou týmů čekali obrovské drama. Místo toho však přišla neskutečná smršť v podání domácího dua Lenka Tomášková a Lucie Slavíková. Obě předvádí na úvodní dráze 136, kdežto soupeřky pouze 112 a 103 a rázem má Jičín 55 kuželek k dobru! Hostující hráčky se poté zvedly, ale domácí krásnými výkony Slavíková 514 a L.Tomášková 526 nakonec zápas dotáhly do vítězného konce o 80 kuželek!! Poprvé v sezoně se tak na domácích drahách podařilo shodit Jičínu B 3000 kuželek a po nečekaně vysoké výhře 7:1 především udržet první místo v tabulce!