Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Králem sprintu Jiří Vejvara

10. 1. 2010 | Ostatní | Turnaje | J. Kapucián

Konec kalendářního roku patří na jičínské kuželně tradičně oddílovým přeborům. Jako první se odehrálo velice atraktivní klání v nejmladší kuželkářské disciplíně - sprintu. Do soutěže, která se hraje jako otevřená pro všechny kategorie, se zapojilo v osmi skupinách po pěti celkem čtyřicet hráčů a hráček! A již v základních skupinách, ze kterých postupovali vždy dva nejlepší, se zrodilo nejedno překvapení. Ze skupiny A neprošel do play-off hráč základní sestavy druholigového A týmu mužů Jaroslav Soukup. Stejně dopadl Josef Vejvara v déčku, kde bez ztráty jediného souboje šel dál z prvního místa nestárnoucí Václav Dědina, nejstarší účastník přeborů! Ze skupiny E se zase nepodařilo postoupit ani jednomu z hráčů třetiligového B týmu (J.Kříž a L.Vik). Vítězem vyrovnané skupiny H se stal především bowlingář Pavel Krčmárik. To vše ukazuje, jak specifický dokáže být kuželkářský sprint.

V osmifinále, které se hrálo klasicky na dvě vítězné dráhy a v případě nerozhodného stavu 1:1 rozhodoval rozhoz na tři hody, se prosadil stoprocentně kvartet žen, který dokázal postoupit ze základní skupiny! Čtvrtfinále tak mělo vyrovnanou účast obou pohlaví.
V dámském souboji Abelová – M.Hrdinová 0:2 se radovala kapitánka prvoligových žen a o tom, že i v semifinále budou síly mužů a žen vyrovnány rozhodla Marie Kolářová o jedinou kuželku v rozhozu souboje s Jiřím Brumlichem. Do rozhozu dospěl také duel spoluhráčů z třetiligového B týmu mužů Kottvald-Řehák, ve kterém uspěl 21-17 Kottvald. V závěrečném čtvrtfinále si poradil Jiří Vejvara 2:0 s Danou Vikovou.
V dámském semifinále uplatnila své zkušenosti Marie Kolářová nad Martinou Hrdinovou a ve druhém Jiří Vejvara nad Tomášem Kottvaldem. Titul přeborníka SKK Jičín ve sprintu pro rok 2010 ve finále vybojoval po tuhém boji s Marií Kolářovou Jiří Vejvara!