Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Ženy SKK Jičín B ztrácejí dech, Chýnov zavelel ke zteči

8. 3. 2010 | Ženy B | 18. kolo |

Také 18. kolo 2. nejvyšší domácí kuželkářské soutěže žen potvrdilo, že dosavadní suverén soutěže SKK Jičín B ztrácí v posledních týdnech dech a především nadějný náskok v čele ligy.

Na kuželně KK Konstruktiva Praha proti domácímu Slavoji Praha, tahaly jičínské hráčky od samého začátku za kratší provaz. Zasloužila se o to především nejlepším výkonem utkání domácí Kateřina Holanová, která překvapivě vysoko zdolala Marii Kvasničkovou 551-499. Na 1:1 dokázala vyrovnat kapitánka Alena Šedivá 501-489 proti Kateřině Kočové.

Duely v prostřední části utkání, nabídly všem přítomným ohromné drama. Bohužel štěstěna se k hráčkám SKK otočila naprosto zády. Nela Pristandová při shodném poměru drah ztratila bod s Annou Sailerovou o jedinou kuželku 503-504 a ještě krutější tvář ukázala v souboji Moniky Hercíkové, která svou soupeřku dokonce o dvě kuželky 529-527 zdolala, ale na body podlehla 1,5:2,5! Domácí tým se tak rázem ujal vedení 3:1.

To více méně udržoval i v polovině závěrečných soubojů. Poté však i za mohutné podpory mužů B v hledišti získal Jičín převahu a během předposlední dráhy otočily Lenka Tomášková s Lucií Slavíkovou manko téměř čtyřiceti kuželek v náskok Jičína třicet kuželek! Před poslední drahou, tak byly psychicky domácí hráčky hodně dole, a to více překvapil další zvrat ve vývoji skóre. Koncovku zvládly bravurně, naopak hostující duo nečekaně vypadlo z rytmu. Sedmdesát kuželek se opět přelilo na stranu Slavoje a ten se tak mohl radovat z výhry 5:3.

Náskok v čele tabulky se tak Jičínu B snížil ze šesti bodů již na polovinu, to když si v jarní části skvěle vede Sokol Chýnov. Ten po výhře v Jičíně dokázal ukořistit body i na půdě dalšího z favoritů Sokola Kolín a v tabulce jara získal již 12 bodů, dosavadní lídr tabulky “pouze” 7. Doufejmě že to samé se tuto sobotu v Kolíně povede i týmu Jičína.