Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Jediná výhra dělila kuželkářky SKK Jičín B od triumfu

21. 4. 2010 | Ženy B | 22. kolo |

O vítězi 2. kuželkářské ligy žen letos rozhodovalo až poslední kolo. Oba vedoucí celky cestovaly na jih Čech. Jičín do Písku a Chýnov do Českých Budějovic. Obě dvě utkání nabídla daleko dramatičtější představení než si kdo odvážil tipovat.

Jičín držel v Písku naději na vítězství až do posledního souboje. Po první třetině bylo utkání vyrovnané 1:1, ale domácí Sokol měl k dobru 29 kuželek. Ve dvou třetinách duelu bylo skóre opět srovnáno na 2:2, když Nela Pristandová nejlepším výkonem na straně SKK Jičín snížila rozdíl mezi oběma celky na pouhých 13 kuželek. Velká škoda prohry M. Kvasničkové o jedinou kuželku. Koncovku si bohužel domácí hráčky pohlídaly a utkání dovedly k výhře 5:3. Ta mrzela tým Jičína o to více, když se dozvěděla, že Chýnov pouze remizoval 4:4 na půdě posledních Č. Budějovic.

Tým SKK Jičín B tak skončil svou letošní nečekaně úspěšnou pouť druhou nejvyšší soutěží jedinou výhru od absolutního vrcholu. Po zázračném podzimu, kdy se všechny hráčky potkaly s vynikající formou, přišli v jarní části výpadky, které ve výborně rozjeté sezóně zamrzely, ale i tak je druhá příčka obrovským úspěchem. B tým navíc výrazně přispěl i ke skvělé 5. příčce ženského áčka v nejvyšší soutěži, když na jaře nejednou musely jeho hráčky odehrát v jeden den náročná dvojutkání.