Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Nikola Portyšová ve finále PMN

16. 5. 2010 | Ostatní | Finále PMN | J. Kapucián

Čtrnáctý ročník Poháru mladých nadějí je dobojován. Finále hostila tradičně krásná olomoucká osmidráha. Atmosféra byla jako vždy až neskutečně skvělá, hlediště plné a fandilo se na „plný pecky“. Na dobře připravené kuželně byly k vidění velice kvalitní výkony. Ten nejvyšší předvedla mladší žákyně Natálie Topičová a měl hodnotu rovných 290 kuželek. Mezi staršími děvčaty zahrála výborně Michaela Stříteská, když porazila 277 kuželek. V mladších žácích kraloval Ladislav Erben s výkonem 276 kuželek a ve starších žácích porazil Božetěch Zdražil výborných 281 kuželek. V boji o posty nejvyšší měl své zastoupení také okres Jičín.

Nejvíce se očekávalo od hořického Františka Kráčmara, který hájil celkové vedení! Atmosféře rozhodně nepodlehl a i ve finále potvrdil výbornou letošní sezónu. Vybojoval třetí příčku za krásných 272 kuželek a to mu s přehledem stačilo na celkový triumf! Jeho oddílový kolega Patrik Palm porazil ve finále 241 kuželek a to pro něj znamenalo desátou příčku. V celkovém hodnocení pak figuruje dokonce ještě o místo výše! Lehce za očekáváním tak ve finále zůstala pouze mladší žákyně SKK Jičín Nikola Portyšová 227 (13. místo), pro kterou to však byla obrovská zkušenost a celková 11. příčka v konečném hodnocení je také cenným úspěchem.

V případě starších žáků a žákyň šlo také o postupová místa na mistrovství republiky, které se hrálo 1. května v Kutné Hoře (hoši) a Kroměříži (dívky). Právo účasti si vybojovalo 13 nejlepších chlapců a 14 dívek. Soutěže se zúčastnilo celkem 326 jedinců z jedenasedmdesáti oddílů. Nejvíc dětí se objevilo v dresu SKK Jičín a SKK Rokycany (14), SK Baník Ratíškovice (13) a SK Kosmonosy (12).