Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Rumcajsova 60 veteránů 2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Nikola Portyšová ve finále PMN

16. 5. 2010 | Ostatní | Finále PMN | J. Kapucián

Čtrnáctý ročník Poháru mladých nadějí je dobojován. Finále hostila tradičně krásná olomoucká osmidráha. Atmosféra byla jako vždy až neskutečně skvělá, hlediště plné a fandilo se na „plný pecky“. Na dobře připravené kuželně byly k vidění velice kvalitní výkony. Ten nejvyšší předvedla mladší žákyně Natálie Topičová a měl hodnotu rovných 290 kuželek. Mezi staršími děvčaty zahrála výborně Michaela Stříteská, když porazila 277 kuželek. V mladších žácích kraloval Ladislav Erben s výkonem 276 kuželek a ve starších žácích porazil Božetěch Zdražil výborných 281 kuželek. V boji o posty nejvyšší měl své zastoupení také okres Jičín.

Nejvíce se očekávalo od hořického Františka Kráčmara, který hájil celkové vedení! Atmosféře rozhodně nepodlehl a i ve finále potvrdil výbornou letošní sezónu. Vybojoval třetí příčku za krásných 272 kuželek a to mu s přehledem stačilo na celkový triumf! Jeho oddílový kolega Patrik Palm porazil ve finále 241 kuželek a to pro něj znamenalo desátou příčku. V celkovém hodnocení pak figuruje dokonce ještě o místo výše! Lehce za očekáváním tak ve finále zůstala pouze mladší žákyně SKK Jičín Nikola Portyšová 227 (13. místo), pro kterou to však byla obrovská zkušenost a celková 11. příčka v konečném hodnocení je také cenným úspěchem.

V případě starších žáků a žákyň šlo také o postupová místa na mistrovství republiky, které se hrálo 1. května v Kutné Hoře (hoši) a Kroměříži (dívky). Právo účasti si vybojovalo 13 nejlepších chlapců a 14 dívek. Soutěže se zúčastnilo celkem 326 jedinců z jedenasedmdesáti oddílů. Nejvíc dětí se objevilo v dresu SKK Jičín a SKK Rokycany (14), SK Baník Ratíškovice (13) a SK Kosmonosy (12).