Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Martina Hrdinová i letos ve finále mistrovství ČR

16. 5. 2010 | Přebory | MČR ženy | J. Kapucián

Mistrovstvím České republiky jednotlivců vyvrcholila kuželkářská sezóna. Tradičně mají nejedno zastoupení mezi českou elitou ženy sportovního kuželkářského klubu Jičín. Loni bojovala Martina Hrdinová dokonce o přední umístění a navázat na tento úspěch měla možnost i letos, když si z krajského šampionátu vybojovala postup společně s Petrou Abelovou a Marií Kvasničkovou, která již na MČR také dokázala postoupit do finále.

Tentokráte se jí však příliš nedařilo a mezi osmačtyřiceti účastnicemi obsadila za 495 shozených kuželek 42. příčku. Ani 512 Petry Abelové na postup do finálové dvacítky nestačilo, scházelo 10 kuželek. Na poměrně těžkých citlivých drahách však 26. příčka v republice rozhodně není špatným počinem. Ve finále však jičínské barvy nechyběly. Martina Hrdinová potvrdila své ambice a vzhledem k výkonům dalších soupeřek mohla díky 537 poraženým kuželkám pomýšlet druhý den na atak elitní desítky. Ve finále jí bohužel zradila dorážka a s 518 poraženými kuželkami nebyla spokojena. Celkový součet 1055 bodů jí letos na republikovém šampionátu zařadil na 19. příčku. Hned šest soupeřek před ní se vměstnalo do odstupu pouhých 13 kuželek, takže dvojnásob škoda finálového výpadku, mohlo se zrodit i výrazně blyštivější umístění. Postavení v nejlepší dvacítce je i tak potvrzením velice dobré ligové sezóny kapitánky SKK.

Své zastoupení měl sportovní kuželkářský oddíl mezi elitou i v kategorii juniorek. V Přerově se představila Lenka Tomášková a na výborně připravené kuželně, kde vítězka v kvalifikaci dokonce překonala magickou šestistovku, ukázala průměrný výkon 513 shozených kuželek, který v konečném účtování znamenal 26. příčku.