Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Soustředění v Rokytnici nad Jizerou

4. 9. 2009 | Ostatní | J. Kapucián

Ve dnech 28.08. – 30.08.2009 čekalo na hráčky družstva SKK Jičín připravené soustředění v horském městečku Rokytnice nad Jizerou. Pro hráčky byl připraven náročný program jak po herní stránce, tak po fyzické přípravě na novou sezonu.

Ve dnech 28.08. – 30.08.2009 čekalo na hráčky družstva SKK Jičín připravené soustředění v horském městečku Rokytnice nad Jizerou. Pro hráčky byl připraven náročný program jak po herní stránce, tak po fyzické přípravě na novou sezonu.
Během pátečního večera se sjely hráčky a odehrály si na začátek disciplínu 100HS. Soustředění se zúčastnilo 6 hráček a trenér hráček Martin Mazáček a osmou hráčkou byla i domácí Eva Novotná z TJ Spartak Rokytnice nad Jizerou. Účastníci soustředění byli rozděleni do dvou skupin – mladí proti starým. Nejlepším hráčem pátečního dne byl trenér hráček Martin Mazáček, pěkným výkonem 465 shozených kuželek. Páteční večer vyhrálo družstvo „Starých“ nad „Mladými“.
V sobotu čekal na hráčky náročný program. Po vydatné snídani se hráčky vydaly společně s Evou Novotnou (průvodkyně) a trenérem na náročnou pěší túru (cca 8 km) po okolí Rokytnice nad Jizerou, přesně šly na vyhlídku Strážník, vzdálenou cca 4 km od Rokytnice nad Jizerou, při které si i zahoubařily. Družstvo „Mladých“ muselo zabrat po páteční prohře a vyhrálo již všechny disciplíny – výstup na vyhlídku Strážník, fyzické testy i disciplínu 4x60HS. Po obědě a odpočinku po pěší túře absolvovaly hráčky průřez základní fyzickou přípravou kuželkáře – základem fyzického soustředění bylo: hod medicimbalem, přeskok přes švihadlo, sed/leh a předklon. Hráčky tuto část programu zvládly výborně a svými výkony překvapily nejen sebe, ale i trenéra. Po této odpolední přípravě byla na hráčky připravena ještě disciplína na kuželně, a to 60 HS. Kdo chtěl, mohl si ještě hodit 60 HS k zdokonalení svých dovedností. Večer čekalo na hráčky posezení u ohýnku a rozbor sobotního programu.
V neděli po výborné snídani čekal na hráčky závěr soustředění, a to ostrých 120 HS. Po dvou náročných dnech se hráčky popraly i s touto disciplínou, i když to bylo asi pro všechny velmi náročné. I zde již dominovalo družstvo „Mladých“, které vyhrálo o 50 kuželek.
Soustředění v Rokytnici nad Jizerou se vydařilo po všech stránkách – bylo připraveno výborné zázemí díky oddílu TJ Spartaku Rokytnice nad Jizerou a jejich zástupců Evy a Zdenka Novotných (jak kuželna, tak ubytování), kterým bychom chtěli touto cestou poděkovat. Vydařilo se počasí, Eva Novotná uvařila výborná jídla a celému soustředění vládla výborná nálada.
Snímky z akce naleznete v sekci Fotografie.