Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Soustředění žen SKK Jičín B v Jihlavě

12. 8. 2010 | Ženy B | Soustředění | ženy B

Druholigové kuželkářky z SKK Jičín pojaly přípravy na nadcházející sezónu opravdu svědomitě. Hned na úvod srpna zajely do Jihlavy na letní kuželkářskou školu, kde pod vedením úspěšných reprezentačních hráčů (Robina Parkana a Honzy Kotyzy) zdokonalovaly své kuželkářské umění. Kromě poctivého tréninku na drahách je čekalo celkem 5 sportem nabitých dnů.

Kuželkářská škola v Jihlavě je celorepublikově vyhlášena. Ačkoliv letos proběhl teprve 11. ročník, stihli zde už vychovat mnoho reprezentačních a ligových hráčů. Celá akce zahrnovala opravdu bohatý program. Každé ráno bylo zahájeno důkladnou rozcvičkou, která měla připravit sportovce na nadcházející aktivity v průběhu dne (kuželky, míčové hry, plavání, posilovna). Během dne byla s hráči probrána i kuželkářská pravidla, teorie trénování fyzické i psychické přípravy, kde byly ukázány i styly vrcholových hráčů.

Tohoto soustředění se účastnily také 4 hráčky druholigového týmu SKK Jičín „B“ (Martina Tomášková, Lenka Tomášková, Alena Šedivá a Marie Kvasničková), kterým byl v rámci přátelských vztahů nabídnut individuální přístup. Styly hráček byly pečlivě rozebrány, následovala konzultace týkající se zdokonalení kuželkářských stylů vedoucím k vyšším výkonům. O úspěšnosti žen jičínských žen svědčí také první místo Martiny Tomáškové společně s Michalem Klichem (Horní Benešov) v soutěži tandemů.

Důležitou součástí každého kuželkáře by měla být i dobrá fyzická kondice. Ta byla v průběhu týdne otestována fyzickými testy (sedy-lehy, skok přes švihadlo, skok z místa, běh, vis na brance, plavání, nához 60 hodů). O tom, že jsou ženy „B“ velmi dobře připravené, svědčí jejich umístění: 1. Marie Kvasničková, 2. Lenka Tomášková, 4. Martina Tomášková. V konkurenci mladých hráčů i hráček se neztratila ani seniorka Alena Šedivá, která obsadila pěknou 12. příčku.

„Kuželkářskou školu v Jihlavě můžeme opravdu vřele doporučit všem (pro registrované i neregistrované hráče). Zájemci o tuto akci naleznou více informací na psj.kuzelky.cz. Tímto bychom chtěli všem, kteří se podíleli na organizaci letošní kuželkářské školy v Jihlavě poděkovat za skvělé zázemí, pestrý program, výbornou kuchyni, cenné rady a informace a nezapomenutelné zážitky.“

ženy SKK Jičín „B“