Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Mistrovské soutěže startují tento týden!

7. 9. 2010 | Ostatní | Pozvánka |

Po téměř pěti měsících odpočinku se o své slovo hlásí kuželkářské mistrovské soutěže.

Jako první se v domácím prostředí představí ve čtvrtek 9.9. v 17h hráči D týmu proti Hořicím D, následovat bude zápas Jičín C - Rokytnice B.

V sobotu 11.9. odstartují i ligové soutěže. A s jakými ambicemi vstupují jičínská ligová družstva do sezony 2010/2011?

Ve druhé lize mužů se bude snažit naplnit jednoznačný cíl v podobě záchrany tým SKK Jičín v sestavě Roman Bureš, Jaroslav Soukup, Pavel Louda, Jiří a Josef Vejvarovi a z divizních Milovic se vracející ostřílený Slávek Vik. Na deskách mají všichni odehráno poměrně hodně, tak věřme se s novými drahami v domácím prostředí popasují. Navíc i dle věkového průměru patří k výrazně zkušenějším týmům (věkový průměr 40 let). Nejstarším družstvem dle soupisek je Tábor s věkovým průměrem 45 let, nejmladším Sadská, která má věkový průměr o dvacet let menší, tudíž 25 let.
V prvním kole cestuje tým do Českých Budějovic, kde se utká s Vltavanem Loučovice. Před domácími příznivci se pak představí v sobotu 18.září od 13:30 proti Hvězdě Trnovany.

B tým mužů vstupuje do nové sezony zocelen dalším úspěšným bojem o záchranu. Při vzpomínkách na loňský rozjezd (pět startů - pět proher) začali chlapci s tréninkem o mnoho dříve a věří tantokrát v úspěšný start. Cílem je samozřejmě záchrana, ale raději ne v posledním nebo předposledním kole, jak tomu bývá zvykem. Mnohé napoví již úvodní tři kola, kdy se B tým utká s třemi nováčky postupujícími z divize. Navíc hned v prvním kole je čeká v sobotu 11.9. od 10h hořická rezerva!

S velkým očekáváním budou příznivci Jičína sledovat především úspěšný prvoligový tým žen. Jeho soupiska doznala jedinou změnu, když osvědčenou šestici doplnila, loni ještě dorostenka Nela Pristandová. Družstvo absoulovalo kvalitní přípravu nejen na domácích drahách, ale výrazným zpestřením bylo stejně jako loni soustředění v Rokytnici nad Jizerou. Po úspěších z předchozích let bude letos určitě cílem číslo jedna záchrana. Tým doposud výrazně těžil z domácí „saduritové“ pevnosti, ale body z venku dokázal přivést opravdu jen zřídka. Nyní na deskách jej tak nečeká rozhodně nic jednoduchého. V prvním kole se hráčky SKK Jičín představí na šestidráze Konstruktivy Praha 11.září a domácí premiéru mají naplánovánu v sobotu 18.září od tradičních 10 hodin proti Přerovu.

Také druholigový B tým SKK Jičín, který loni do posledního kola bojoval o postup do nejvyšší soutěže, vyzve na úvod soupeře z hlavního města a to Slavoj Praha. Utkání začíná již tuto sobotu 11.září od 13:30. Také zde zůstává základní šestice jako loni - Hercíková Monika, Kvasničková Marie, Slavíková Lucie, Šedivá Alena, Tomášková Lenka, Tomášková Martina - a doplní jí nadějná dorostenka Monika Víchová. Cílem týmu je pohybovat se v horní polovině tabulky.