Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Jaroslav Jiránek trenérem roku!

7. 1. 2011 | Ostatní | anketa | J. Kapucián

Tradičně na konci roku probíhá vyhlášení výsledků anket o nejlepší kuželkáře uplynulého roku. Letos se uskutečnil slavnostní večer ve společensko-sportovním centru Harmonie v Zastávce u Brna a na přední příčky se prosadili zaslouženě i zástupci SKK Jičín a SKK Hořice. V hlavní kategorii o nejlepšího muže obhájil loňské vítězství Jan Kotyza. Na podzim tohoto roku vybojoval stříbrnou medaili na mistrovství světa, je úřadujícím mistrem České republiky v kategorii jednotlivců a s týmem KK PSJ Jihlava sbíral kolektivní úspěchy – stříbrný stupínek v naší nejvyšší soutěži a zlato v Poháru ČKA.

Nejlepší ženou a zároveň absolutní kuželkářskou hvězdou tohoto roku byla zvolena členka KK Slovan Rosice Lucie Vaverková, která hraje rakouskou ligu za KSV Wiener Linien. Stejně jako Honzovi v mužské kategorii, i Lucce k vítězství pomohla stříbrná medaile z letošního mistrovství světa, kde navíc ve finále jen těsně podlehla Slovince Fidel. Stejný kov získala i v květnu na mistrovství České republiky jednotlivkyň. S týmem BBSV Wien získala v sezoně 2009/10 bronzovou medaili. Třináctá příčka v anketě patří kapitánce jičínského prvoligového týmu Martině Hrdinové. V kategorii talent roku vybojoval druhou příčku hořický František Kráčmar a vylepšil tak o dvě příčky své loňské umístění.
Titul trenér roku získal Jaroslav Jiránek z SKK Jičín. Tato kategorie se od letošního roku řídila jinými kritérii než v předchozích ročnících. Dříve ji vyhrávali především trenéři reprezentace, kteří byli odměňování za úspěchy svých svěřenců. O jejich zásluhách není sebemenších pochyb, nicméně Výkonný výbor ČKA se od tohoto roku rozhodl vybírat trenéry, kteří s mládeží pracují v oddílech. Nejsou tolik viditelní, nicméně o to je jejich práce cennější.
Jaroslav Jiránek stojí za obrovským vzestupem jičínské kuželkářské mládeže v posledním desetiletí. Postupně dokázal dovést k titulu mistryň republiky jak Romanu Mlejnkovou mezi jednotlivkyněmi, tak především, družstvo dorostenek, se kterými přidal i další cenné kovy. Lenka Tomášková a Lenka Hrdinová dokázaly přivést dokonce medaile z Mistrovství světa dorostenek a juniorek! Jeho vedením prošla drtivá většina hráček, které v současnosti bojují v obou jičínských ligových týmech.Opravdu hodně času věnoval samozřejmě těm nejmladším adeptům kuželkářského sportu, kteří získávají úspěchy v celorepublikovém Poháru mladých nadějí.