Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Rumcajsova 60 veteránů 2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Strhující finále přeborů SKK Jičín předvedly Lenka Hrdinová s Lucií Slavíkovou

7. 1. 2011 | Přebory | oddílové | J. Kapucián

Konec kalendářního roku patří na jičínské kuželně tradičně oddílovým přeborům. Hrálo se dle obvyklého modelu na dva náhozy, kdy z kvalifikace postoupilo osm nejlepších žen a dvanáct nejlepších mužů + čtyři neregistrovaní do finále, kde je čakala druhá stodvacítka. Vynikající úroveň měla především soutěž žen. Nejlepší kvartet hráček vstupoval do finále s výkony v rozmezí 552 až 567 shozených kuželek! Ze zadních pozic však zaútočila absolutně nejlepším náhozem letošních přeborů SKK Jičín a to včetně kategorie mužů, Petra Abelová. Počítadlo se jí zastavilo až na hodnotě 576 shozených kuželek. V součtu s kvalifikačními 505 body jí však součet 1081 nakonec stačil pouze na pátou příčku.

O sedm kuželek více nahrála Marie Kolářová, která kralovala kvalifikaci po vynikajícím náhozu 567 bodů. Ve finále pak přidala 521 a je nejlepší seniorkou pro tento rok. Medailistky se srovnaly do rozmezí pouhých pěti kuželek a svými výkony předčily i nejlepší muže! Obhájkyně titulu Martina Hrdinová útočila z páté pozice po kvalifikaci (540), ale letos jí vynikající součet s finálovými 559 shozenými kuželkami, tedy 1099 bodů stačil pouze na třetí příčku. Celá kuželna se zaujetím a uznáním sledovala skvělou přetahovanou Lenky Hrdinové a Lucie Slavíkové o vítězství. Po kvalifikaci je dělila jediná kuželka. Také ve finále bojovaly o každou kuželku. Lehce navrh měla výborně hrající Slavíková. Mírný náskok získala především na třetí dráze. V závěrečných plných měla k dobru zhruba patnáct kuželek. V závěru však ztratila dosavadní lehkost při odhodu a Hrdinová se přiblížila na dostřel. Přesto měla těsně před koncem blíže k titulu Slavíková. Lenka Hrdinová však předposledním hodem hodila hodovou devítku a závěrečnýn hodem do plných svou soupeřku o dvě kuželky porazila!

Mezi muži se zrodilo tradičně nejedno překvapení. Ve startovní listině chyběl obhájce Pavel Louda. Do finále se nepodařilo probojovat hned triu ligových hráčů J.Soukupovi z A týmu, obhájci stříbra Tomáši Kottvaldovi a jeho spoluhráči z z třetiligového béčka Jaroslavu Křížovi. Zranění a nemoci znemožnili účast Romanu Burešovi, Jiřímu Brumlichovi či Pavlu Křížovi. Kvalifikaci opanovali hráči béčka a céčka, když obsadili první tři příčky v pořadí: Pavlata, Křivka, Kapucián a M.Bureš! Ve finále zaútočil nejprve z desáté pozice Slávek Vik 504 + 549 a nakonec vybojoval čtvrtou příčku. V další čtveřici potvrdil roli favorita přeborů Jiří Vejvara, když po průměrné kvalifikaci 529 předvedl nejlepší finálový nához 567 bodů a zaútočil na titul. Z nejlepšího kvarteta kvalifikace nedokázali na medailové posty zaútočit Křivka 540 + 511 a M.Bureš 535 + 507, kteří vybojovali nakonec páté a sedmé místo. Třetí příčku uhájil díky vyrovnaným výkonům 537 a 540 shozených kuželek Jiří Kapucián. O titul přeborníka se na dálku pral s Jiřím Vejvarou Vladimír Pavlata. Ten si nesl z kvalifikace 567 bodů, tedy stejně jako porazil Vejvara ve finále. Potřeboval tak k zisku titulu shodit ve finále alespoň 530 kuželek. To se mu nakonec po velkém boji nepodařilo o pouhé 4 kuželky. Z titulu se tak raduje Jiří Vejvara. Vladimír Pavlata je nejlepším seniorem nad 50 let, celkově devátý Petr Portyš ml. se stal nejlepším juniorem za součet 1024 bodů a velko bitvu o nejlepšího neregistrovaného člena SKK Jičín pro sebe o čtyři kuželky rozhodl díky velice vydařenému finále (516) Jaroslav Novotný před Františkem Černým.