Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Strhující finále přeborů SKK Jičín předvedly Lenka Hrdinová s Lucií Slavíkovou

7. 1. 2011 | Přebory | oddílové | J. Kapucián

Konec kalendářního roku patří na jičínské kuželně tradičně oddílovým přeborům. Hrálo se dle obvyklého modelu na dva náhozy, kdy z kvalifikace postoupilo osm nejlepších žen a dvanáct nejlepších mužů + čtyři neregistrovaní do finále, kde je čakala druhá stodvacítka. Vynikající úroveň měla především soutěž žen. Nejlepší kvartet hráček vstupoval do finále s výkony v rozmezí 552 až 567 shozených kuželek! Ze zadních pozic však zaútočila absolutně nejlepším náhozem letošních přeborů SKK Jičín a to včetně kategorie mužů, Petra Abelová. Počítadlo se jí zastavilo až na hodnotě 576 shozených kuželek. V součtu s kvalifikačními 505 body jí však součet 1081 nakonec stačil pouze na pátou příčku.

O sedm kuželek více nahrála Marie Kolářová, která kralovala kvalifikaci po vynikajícím náhozu 567 bodů. Ve finále pak přidala 521 a je nejlepší seniorkou pro tento rok. Medailistky se srovnaly do rozmezí pouhých pěti kuželek a svými výkony předčily i nejlepší muže! Obhájkyně titulu Martina Hrdinová útočila z páté pozice po kvalifikaci (540), ale letos jí vynikající součet s finálovými 559 shozenými kuželkami, tedy 1099 bodů stačil pouze na třetí příčku. Celá kuželna se zaujetím a uznáním sledovala skvělou přetahovanou Lenky Hrdinové a Lucie Slavíkové o vítězství. Po kvalifikaci je dělila jediná kuželka. Také ve finále bojovaly o každou kuželku. Lehce navrh měla výborně hrající Slavíková. Mírný náskok získala především na třetí dráze. V závěrečných plných měla k dobru zhruba patnáct kuželek. V závěru však ztratila dosavadní lehkost při odhodu a Hrdinová se přiblížila na dostřel. Přesto měla těsně před koncem blíže k titulu Slavíková. Lenka Hrdinová však předposledním hodem hodila hodovou devítku a závěrečnýn hodem do plných svou soupeřku o dvě kuželky porazila!

Mezi muži se zrodilo tradičně nejedno překvapení. Ve startovní listině chyběl obhájce Pavel Louda. Do finále se nepodařilo probojovat hned triu ligových hráčů J.Soukupovi z A týmu, obhájci stříbra Tomáši Kottvaldovi a jeho spoluhráči z z třetiligového béčka Jaroslavu Křížovi. Zranění a nemoci znemožnili účast Romanu Burešovi, Jiřímu Brumlichovi či Pavlu Křížovi. Kvalifikaci opanovali hráči béčka a céčka, když obsadili první tři příčky v pořadí: Pavlata, Křivka, Kapucián a M.Bureš! Ve finále zaútočil nejprve z desáté pozice Slávek Vik 504 + 549 a nakonec vybojoval čtvrtou příčku. V další čtveřici potvrdil roli favorita přeborů Jiří Vejvara, když po průměrné kvalifikaci 529 předvedl nejlepší finálový nához 567 bodů a zaútočil na titul. Z nejlepšího kvarteta kvalifikace nedokázali na medailové posty zaútočit Křivka 540 + 511 a M.Bureš 535 + 507, kteří vybojovali nakonec páté a sedmé místo. Třetí příčku uhájil díky vyrovnaným výkonům 537 a 540 shozených kuželek Jiří Kapucián. O titul přeborníka se na dálku pral s Jiřím Vejvarou Vladimír Pavlata. Ten si nesl z kvalifikace 567 bodů, tedy stejně jako porazil Vejvara ve finále. Potřeboval tak k zisku titulu shodit ve finále alespoň 530 kuželek. To se mu nakonec po velkém boji nepodařilo o pouhé 4 kuželky. Z titulu se tak raduje Jiří Vejvara. Vladimír Pavlata je nejlepším seniorem nad 50 let, celkově devátý Petr Portyš ml. se stal nejlepším juniorem za součet 1024 bodů a velko bitvu o nejlepšího neregistrovaného člena SKK Jičín pro sebe o čtyři kuželky rozhodl díky velice vydařenému finále (516) Jaroslav Novotný před Františkem Černým.