Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Béčko žen vybojovalo na Slavoji bod

17. 1. 2011 | Ženy B | 12. kolo |

Krásný zápas sehrálo béčko žen na Slavoji. Děvčata potvrdila dobrou formu z konce podzimu a v zápase, kdy se skóre otáčelo jako na houpačce, nakonec vybojovala spravedlivý bod.

Začátek patřil domácím a za stavu 2:0 o 58 kuželek to s hosty nevypadalo moc dobře. Hercíková se prala s dorážkou, a přestože se tři dráhy držela soupeřce na dostřel, nakonec jí podlehla. Šedivá hrála vyrovnaný zápas, ale díky lepší dorážce získala druhý bod domácích Citová.

V prostřední části ale nabídla šanci k otočení zápasu slabým výkonem Koubová, čehož se Kvasničková chopila velice ráda. Nejlepším výkonem v utkání 547 otočila skore na hostující stranu. Kvalitní souboj odehrály na vedlejších drahách nejlepší domácí hráčka Sedláčková a jičínská kapitánka Lenka Tomášková. První dráha pro hostující hráčku, další dvě těsně pro domácí, čtvrtá opět pro hosty. Rozhodla poslední dorážka, kdy Irini dokázala jít na konci ještě jednou do plných. Stav 3:1, ale 12 kuželek pro hosty.

Bylo zaděláno na dramatický závěr a ten také přišel! Slavíková začala výborně, když vyhrála první dvě dráhy. Na třetí ale svůj náskok prohospodařila a v součtu prohrávala o dvě kuželky. Vedle bojovala Martina Tomášková s Boštickou, ale domácí hráčka díky výborné dorážce otočila stav zápasu. Před poslední drahou vedly domácí o 12 kuželek.

V posledních plných nakročila Lucka k zisku bodu lepšími plnými. Když je podpořila výbornou dorážkou, byl druhý bod pro Jičín v kapse. Martina se ale do plných hledala a remíza se vzdalovala.. Co Martině ale chybělo do plných, to si vynahradila v dorážce! Začátek 8+1, 9 a 9 a Jičín byl zpět v zápase! Fantastická dorážka 72!! znamenala v součtu 27 kuželek do plusu pro Jičín a spravedlivý bod za remízu pro oba týmy.

Dobrou formu budou chtít holky potvrdit v dalším kole s Ústí nad Labem.