Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Okresním mistrem v kuželkách suverénně Radek Kroupa

23. 2. 2011 | Přebory | okres muži, ženy | J. Kapucián

V sobotu 19. února se utkalo dvacet nejlepší kuželkářů okresu na zrekonstruované jičínské kuželně o mistrovské tituly a postupové příčky na krajské mistrovství. Bez omluvy se nedostavila výprava Uragánu Milovice, za což samozřejmě bude následovat postih pro příští mistrovství. Pořadatelům se však bleskově podařilo zajistit náhradníky.

Hned v úvodní čtveřici dosáhli pěkných výkonů Luděk Horák z Hořic 544 a Aleš Rolf z Nové Paky 539 , mimo jiné rekordman zdejší kuželny v disciplíně na 100 HS. Jak se později ukázalo oběma to bezpečně stačilo k postupu. Z další čtveřice se mezi tyto hráče vklínil s 540 poraženými kuželkami další zástupce SKK Hořice Ivan Vondráček. V třetí rundě nastoupil na dráhy zřejmě největší favorit mistrovství Radek Kroupa. Ten táhne skvělými jarními výkony Hořice k vítězství ve 3.lize a formu potvrdil i na jičínských drahách. Jako jediný zvládl celých sto dvacet hodů bez jediného újezdu, předvedl nejlepší dorážku 209 a o pouhou jednu kuželku druhé nejlepší plné. To znamenalo suverénní vítězství o 29 kuželek, když se mu počítadlo zastavilo až na hodnotě 573 shozených kuželek. Čest domácích hráčů zachraňovali až v závěru Tomáš Kottvald, který vybojoval nakonec třetí příčku za 543 shozených kuželek a šestý Lukáš Vik 534, který si jako poslední zajistil postup na mistrovství kraje, které je na programu 12.března v Hradci Králové.
Mezi ženami, kde se pro zdravotní problémy omluvily hned tři domácí hráčky, vybojovala titul zaslouženě Lenka Hrdinová, která vyrovnanou hrou dosáhla až na 558 shozených kuželek. Velkým překvapením je výkon a druhé místo Moniky Hnykové (SKK Hořice) – 544! Třetí příčku vybojovala Martina Hrdinová, která předvedla nejlepší dorážku 197 - jako jediná bez újezdu, ale paradoxně zároveň nejhorší plné ze všech účastnic.