Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Mládí Jičína a Hořic ovládlo Májový turnaj krajských výběrů!

9. 6. 2011 | Ostatní | Májový turnaj žáků |

Na závěr kuželkářské sezóny se uskutečnil již 6. ročník Májového turnaje krajských žákovských výběrů. V sobotu čekala hráče a hráčky soutěž čtyřčlenných družstev, v neděli pak byla na pořadu soutěž smíšených tandemů.

Po celý víkend se nejlépe dařilo zástupcům Středočeského kraje (2. místo v družstvech i tandemech), ale především borcům Královéhradeckého kraje, kteří slavili vítězství v obou soutěžích! Výběr Královehradeckého kraje pak byl složen výhradně z hráčů SKK Jičín a SKK Hořice.

K vidění byly opravdu výborné výkony. V soutěži děvčat se o nejlepší zasloužila Šárka Ondřejová (Jihočeský kraj), skvělým výkonem 293 kuželek (absolutně nejvyšší výkon soutěže), druhá skončila Klára Baláková (Středočeský kraj) – 275 a třetí místo obsadila jičínská Martina Danišová (Královéhradecký kraj) výkonem 274 kuželek a hned za ní figuruje Nikola Portyšová s 261 body, která byla posilou Pardubického výběru. Z kluků byl nejlepší Filip Bajer (Středočeský kraj) – 283 kuželek, druhý skončil jičínský Jan Bína (Královéhradecký kraj) 272 kuželek a bronzovou pozici vybojoval Jiří John (Pardubický kraj) výkonem 270 kuželek. Hořičtí Dominik Ruml 268 dosáhl čtvrtého a Martin Mazura 254 sedmého nejlepšího individuálního výkonu.
Nedělní tandemy ovládla jičínská dvojice Martina Danišová – Jan Bína, která v osmifinále i semifinále zvítězila 2:0, jen ve čtvrtfinále, kdy nastoupila proti „Pardubické“ dvojici s Nikol Portyšovou musela rozhodovat za stavu 1:1 náhlá smrt. Ve finále Danišová s Bínou zachraňovali také na „náhlou smrt“ vyrovnáním o jedinou kuželku, ale poté již porazili 15:11 družstvo Středočechů Klára Baláková – Vojtěch Kosina. Velkou radost udělali úspěšní svěřenci svým trenérům Romanu Burešovi a asistentovi Petru Portyšovi z SKK Jičín a Františku Kráčmarovi z SKK Hořice.

Nedělní finále točila i Česká televize a spot se objevil na ČT 4. Po celé dva dny vládla v Pelhřimově úžasná atmosféra. Velké poděkování patří pořadatelskému oddílu Spartak Pelhřimov v čele s ředitelem soutěže Václavem Novotným, kteří odvedli skvělou práci.