Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Martina a Lenka Hrdinovy mají stříbro z Mistrovství ČR

13. 6. 2011 | Přebory | MČR 2011 dvojice ženy |

Dlouhou a náročnou kuželkářskou sezónu završila o tomto víkendu Mistrovství ČR dvojic žen i mužů. Nejlepších dvacet ženských dvojic republiky se představilo na zrekonstruované kuželně SKK Jičín. Pro domácí oddíl to byla velká organizační výzva, ve které uspěl na jedničku. Po slavnostním zahájení v 9:30 byl rozehrán jedenáctihodinový kuželkářský maraton.

Že budou k vidění velice slušné výkony i přes velké horko, těžký vzduch a pozdní termín šampionátu, potvrdily hned v úvodní dvojici Aneta Cvejnová 537 s Ilonou Bzdíčkovou 561 (SKK Náchod). Tato dvojice zůstala pouhé dvě kuželky pod hodnotou 1100 bodů a na dlouho se usadila v čele průběžného pořadí. Až v páté rundě dvojic se měnilo postavení v čele soutěže, když se do vedení probojovala favorizovaná dvojice legionářek, hrající rakouskou Bundesligu Eva Klaudová 559 s Evou Budišová 544, které byly o pět kuželek lepší, když porazily společně 1103 kuželek. Na vedlejších drahách se domácím příznivcům představila Alena Šedivá 537 (SKK Jičín) s Michaelou Kučerovou 507 (SKK Hořice). První polovinu startu měla lepší hráčka Hořic. Ve druhé pak setřásla nervozitu Alena Šedivá a mohutným finišem na závěrečných dvou drahách, kdy shodila výborných 287 kuželek, dotáhla jičínsko-hořický pár až k pěknému 11.místu za konečných 1044 bodů.

V osmé rundě se představily v domácích dresech SKK Jičín Lenka Tomášková 538 s Maruškou Kvasničkovou 514. Za mohutného povzbuzování domácích příznivců bojovaly od začátku o postavení v elitní desítce. K tomu výrazně přispěl skvělý úvod Lenky Tomáškové - 285 shozených kuželek v úvodní šedesátce! Ve druhé polovině jí již limitovaly zdravotní problémy, ale na třetí dráze se zase chytla Kvasničková 136 a tak to vypadalo stále hodně nadějně. Nakonec děvčata vybojovala celkovým výkonem 1052 velice cenné desáté místo, pouhé tři kuželky za devátými hráčkami mistrovské Slavie Sailerovou a Mizerovou.

To se již v zákulisí rozcvičovaly Lenka a Martina Hrdinovi. Především Lenka vlétla na dráhy jak uragán a na úvodní dráze předvedla famózních 160 shozených kuželek! Martina přidala 144. V polovině startu má na ukazateli skóre Lenka 288 a Martina 280 kuželek. Jasně tak atakují vedoucí pozici! Na třetích drahách přidávají 141 a 133 shozených kuželek a ani v koncovce nepolevují. Lenka zakončuje své vystoupení 134 shozenými kuželkami a parádním celkovým výkonem 563 bodů bez jediného újezdu! Martina předvádí famózní závěrečnou dorážku 67 a tím pádem i celou dráhu 159! Celkově nahrála vynikajících 572 kuželek a dvojice SKK Jičín se tak s výrazným náskokem ujala průběžného vedení. Jelikož po nich nastupovaly již jen dvě dvojice, bylo jasné, že neodejdou bez cenného kovu!

V poslední dvojici se však představily hlavní favoritky šampionátu. České reprezentantky Hana a Dana Wiedermannovi. Na dálku svedly s domácí dvojicí strhující souboj o titul! Nakonec jej ve prospěch dvojice KK Zábřeh rozhodly pouhé 3 kuželky. Zisk stříbrné medaile je pro Lenku a Martinu Hrdinovi skvělým úspěchem a tečkou za úspěšným jarem.

Po celý den vládla na jičínské kuželně dobrá nálada, všechny účastnice si odnesly cenné upomínkové předměty, hned šest nejlepších dvojic hodnotné ceny. Celý průběh nepoznamenaly žádné závažnější nedostatky a tak celá akce byla velice vydařenou propagací kvalitních kuželek i města Jičína. Za to patří velké poděkování organizátorům z SKK Jičín, kteří tak úspěšně zakončili první sezónu na svém zrekonstruovaném sportovišti.