Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky SKK Jičín B překonaly rekord kuželny!

11. 10. 2011 | Ženy B | 4. kolo |

Ve 2.kole 2.kuželkářské ligy žen hostil B tým SKK Jičín v domácím utkání severočeskou Lokomotivu Ústí nad Labem. Lokomotiva se rozjela v úvodu k nečekanému razantnímu nástupu a po první dráze Jičín prohrával hrozivým rozdílem padesáti kuželek. Druhá třicítka však naprosto obrátila sebevědomí obou celků.

Lucie Slavíková s Alenou Šedivou předvedly skvělé z mrtvýchvstání. Slavíková se nenechala rozhodit famózní první drahou soupeřky (159) a v dramatických koncovkách pro sebe o 2, 1 a 1 kuželku rozhodla všechny zbývající dráhy a vybojovala tak první bod pro Jičín. Alena Šedivá se dokonale oklepala z naprosto nevydařené první dráhy a na všech zbývajících překonala skvělou hranici 140 poražených kuželek, což jí vyneslo nakonec nejhodnotnější výkon celého zápasu 544 kuželek.

Jičín tak vedl 2:0. Prostřední část byla jednoznačně v režii domácí Moniky Hercíkové 529 a Martiny Tomáškové 528. Svým soupeřkám nepovolily zisk ani jediné dráhy! Především výkon Hercíkové byl velice milým překvapením. Jičín tak vedl výrazným rozdílem 4:0 a nebylo pochyb, že jde za jasným vítězstvím.

A jelikož výborný týmový výkon podpořily v závěru i Lenka Tomášková 502 a ještě výrazněji Marie Kvasničková 541 mohlo se družstvo radovat nejen z výhry 7:1 a dvou bodů do tabulky, ale i z nového týmového rekordu místní čtyřdráhy na straně domácích, který má hodnotu 3165 shozených kuželek. Dosavadní maximum prvoligového A týmu žen tak bylo překonáno o 34 kuželek. Bez šancí na úspěch není Jičín ani v sobotu v Kutné Hoře v duelu s místní Spartou.