Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Alena Šedivá vybojovala stříbro na Mistrovství ČR !!

20. 5. 2012 | Přebory | MČR seniorky |

O víkendu vyvrcholila kuželkářská sezóna domácími šampionáty jednotlivců. Nejlepší seniorky (tedy hráčky nad 50let) hostila čtyřdráhová kuželna SKK Jičín Do kvalifikace na 120 HS se v sobotu zapojilo 48 hráček, které bojovaly o postup do nedělního finále. Dalších 120 HS si v neděli mělo právo zahrát 24 kuželkářek. Jičín měl dvě želízka v ohni. Hráčku prvoligového týmu SKK Jičín Marii Kolářovou, která je držitelkou již dvou medailí z MČR a Alenu Šedivou hájící barvy druholigové rezervy.

Prvně jmenovaná pomýšlela opět na boj o přední pozice, druhá chtěla vylepšit svá umístnění ve druhé desítce na předchozích šampionátech. Pro Marii Kolářovou nebyl los příliš nakloněn, když musela nastoupit v první čtveřici již v osm hodin ráno. Bohužel na své možnosti podala pouze průměrný výkon, když se jí nedařilo v dorážce a to znamenalo nakonec 501 shozených kuželek. S napětím tak čekala zda tento výkon bude stačit na postup do finále. Od 10 hodin poté nastoupila na dráhy Alena Šedivá, která všechny jičínské příznivce hodně potěšila. Při vrcholné akci sezóny dokonale zúročila aktuální formu a znalosti domácích drah. Kvalitní hrou jak v plných 366, tak v dorážce 179, docílila druhého nejlepšího výkonu kvalifikace 545 bodů. Jen o dvě shozené kuželky zaostala za několikanásobnou mistryní ČR Danielou Žďárovou!

Z dvaadvacáté pozice postoupila do finále i Marie Kolářová. Na dráhy tak nastupovala v první čtveřici opět krátce po 8 hodině ranní. Přes nevýrazný úvod se postupně hráčka SKK Jičín dostala do tempa a šance bojovat o přední umístění. Celkově finálových 503 poražených kuželek znamenalo třináctou příčku ve finále a osmnáctou v kombinaci.

Všichni příznivci SKK Jičín s napětím očekávali, zda Alena Šedivá dokáže navázat na parádní výkon ze soboty a uhájit naprosto nečekané postavení na stupních vítězů. Byl to strhující a vyrovnaný souboj o medaile hned mezi šesticí kuželkářek s velice vyrovnanými výkony. Šedivá až na drobné zaváhání na dráze č.4 (119) hrála velmi dobře, když na dalších drahách docílila 139, 127 a 143 poražených kuželek a postupně tak předstihla vítězku kvalifikace a favoritku č.1 Danielu Žďárovou, která nakonec v obou disciplínách skončila mimo medailové posty. Šedivou zařadilo 528 kuželek na šestou finálovou pozici, ale v součtu s kvalifikací do kombinace znamenal výkon 1073 bodů zisk stříbrné medaile! K titulu navíc scházely pouhé 4 kuželky. Alena Šedivá tak dosáhla svého životního úspěchu a její zásluhou má Sportovní kuželkářský klub cenný kov i z letošního MČR.