Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Po skvělých výkonech získaly Kučerová zlato pro Hořice a Hrdinová stříbro pro Jičín

20. 2. 2013 | Přebory | KMJ 2013 |

Vynikající úroveň mělo Mistrovství Královehradeckého kraje v kuželkách žen. Pořadatelé z SKK Hořice výborně připravili zdejší čtyřdráhu na které se během celodenního programu několikrát podařilo hráčkám, a co je potěšitelné převážně z okresu Jičín, atakovat magickou šestistovku. Z šestnáctičlenné kvalifikace postoupila polovina hráček do finále, kde je čekalo druhých 120 hodů.

Součet z obou startů měl určit jak medailistky, tak kvartet hráček postupujících na MČR. K postupu bylo třeba shodit více jak 530 kuželek o medaile se však bojovalo ještě daleko výše. Ze čtvrtého místa vstupovala do finále Lenka Tomášková z SKK Jičín, když v kvalifikaci předvedla nejlepší plné z celého startovního pole 392 a k tomu přidala 186 v dorážce, celkem tedy výborných 578. Třetí příčku vybojovala Martina Hrdinová její oddílová spoluhráčka za 583 bodů. Na výhru v kvalifikaci to měla rozjeté Aneta Cvejnová z SKK Náchod, po třech vynikajících drahách 155,149 a 159. Posledních třicet hodů jí však nevyšlo 127 a tak šestistovka o deset kuželek odolala – 590. Ne však v případě domácí Michaely Kučerové, která hostuje právě v prvoligovém SKK Náchod. Ta po drahách 151,146 a 141 byla na poslední dráze o neuvěřitelných 52 kuželek lepší než druhá Cvejnová, když se jí k 106ti kuželkám do plných vydařila excelentní dorážka 72 a to znamenalo na třicet hodů sdružených fantastických 178! V celkovém součtu pak 616 shozených kuželek především díky vynikající dorážce 228.

I při druhém, tedy, finálovém startu předvedl nejlepší kvartet velice kvalitní výkony a to se často nestává. Lenka Tomášková jistila svou čtvrtou příčku a postup na MČR do Rosic hrou bez jediného újezdu a 564 shozenými kuželkami. Celkem tak dosáhla na 1142 bodů. O devět kuželek uhájila bronzovou medaili po kvalifikaci druhá Aneta Cvejnová, které ve finále 561 nevyšly hned na dvou drahách plné a docílila tak 1151 shozených kuželek.

Zaváhání hráčky Náchoda využila Martina Hrdinová z SKK Jičín, která se jako jediná dokázala ve finále oproti kvalifikaci zlepšit a to o 7 kuželek na vynikajících 590. Všechny finálové dráhy odehrála vzácně vyrovnaně v rozmezí pouhých šesti kuželek a přidala do své bohaté medailové sbírky další cenný kov. Suveréním způsobem si opět počínala domácí Michaela Kučerová, která dokonale využila znalosti zdejších drah a i ve finále dosáhla nejlepšího náhozu – 593 bodů. Dokonce v dorážce vylepšila svůj výkon o jeden kolek na 229 shozených kuželek. Zlato tak podtrhla vynikajícím součtem 1209 bodů a naprosto zaslouženě se mohla radovat na domácí půdě ze zisku titulu Mistryně Královehradeckého kraje, které pro okres Jičín dopadlo na všechna očekávání – tři postupy na MČR ze čtyř možných. Vše podtrženo opravdu vynikajícími výkony.