Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Vítězi 1. ročníku Jičínské tour Řehořek a Chvojková

20. 5. 2013 | Neregistrovaní | Jičínská tour |

V sobotu 18.5. se na kuželně v Lipách konalo finále 1. ročníku Jičínské tour neregistrovaných hráčů. V průběhu kuželkářské sezony se odehrály tři jednotlivé turnaje, které byly zároveň kvalifikací pro finále Jičínské tour. Výkony jednotlivců v Jičínském poháru, Majdanovu memoriálu a Jarní „60“ byly ohodnoceny příslušným počtem bodů a právo účasti ve finále si vybojovalo dvacet nejlepších mužů a dvanáct nejlepších žen. Ve finále se soutěžilo na 120 hodů sdružených a body za finálový výkon byly přičteny k bodům získaným v kvalifikaci. Alespoň jednoho z turnajů se zúčastnilo celkem 253 hráčů (176 mužů a 77 žen)!

K finále mužů nakonec nastoupilo 19 hráčů a k vidění byly opravdu kvalitní výkony. Celkem deseti hráčům se podařilo překonat hranici 500 kuželek Nejlepší výchozí pozici měli vítěz Jičínského poháru Portyš st. a nejlepší jednotlivec z Majdanova memoriálu Řehořek. Adeptů na bronzovou medaili pak byla celá řada. Díky vítězství v Jarní „60“ a především výbornému výkonu 292 kuželek mezi ně patřil i Krčmárik. Ve finále porazil 514 kuželek a celkově obsadil 4. místo. Nejlepší výkon ve finále předvedl Portyš ml., kterého 530 poražených kuželek vyneslo ze 7. místa až na bronzovou pozici! Portyš st. s Řehořkem se přetahovali o každou kuželku a sváděli vyrovnaný boj až do posledních hodů. Portyš st. předvedl pěkných 516 kuželek (3. nejlepší výkon finále), ale na lepší než druhé místo to nestačilo. Vítězství v premiérovém ročníku v součtu všech turnajů si pohlídal Řehořek druhým nejlepším výkonem finále 526.

Mezi ženami byly karty rozdány více než jasně. Vysoký náskok po kvalifikaci měla Chvojková, a tak jí třetí nejlepší finálový výkon 478 kuželek bohatě stačil k celkovému vítězství. Na druhém místě skončila Nekvasilová i díky druhému nejlepšímu finálovému výkonu 499 kuželek. Podobně jako v kategorii mužů i v kategorii žen katapultoval nejlepší finálový výkon hráčku na třetí místo v cekovém pořadí. Povedlo se to Friedové, která jako jediná žena dokázala porazit 500 kuželek.

Na závěr předali pořadatelé SKK Jičín vítězům hlavní cenu – kuželkářskou kouli s potiskem. Kromě toho byli hodnotnými cenami odměněni všichni medailisté jednotlivých turnajů. Vyhlášení nejlepších hráčů Jičínské tour znamenalo tečku za kuželkářskou sezonou 2012/13.