Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Oddílovými přeborníky Josef Vejvara a Nela Pristandová, dorostenec Bína předvedl 642 kuželek!

5. 1. 2014 | Ostatní | Oddílové přebory 2014 | P. Kříž

Tradičně na sklonku roku se konaly přebory oddílu SKK Jičín. Již tradičně postoupilo z kvalifikace 12 nejlepších dospělých hráčů, 8 žen a 4 neregistrovaní. A že bylo na co koukat!

Vše odstartoval novým rekordem drah a nejlepším výkonem přeborů dorostenec Honza Bína, který předvedl 642 kuželek! Zápis jeho hodů naleznete v přiložených výslecích.

Kvalifikaci mužů obvykle provází nejedno překvapení v podobě nepostupu hráčů A nebo B mužstva, ale tentokrát se nic takového nekonalo. Za největší překvapení lze tedy označit 580 v podání neregistrovaného Řehořka, kterého dokázal překonat pouze Plaňanský 583. Ten měl ovšem jen těsný náskok do deseti kuželek nad dalšími třemi pronásledovateli, a tak finále slibovalo velké drama.

A to také nastalo! Z překvapivě až 11. místa v kvalifikaci zaútočil nejlepším výkonem dospělých Jiří Vejvara - 598 ve finále a součet 1147 kuželek bylo výzvou pro další hráče. Kapitánu A týmu L.Vikovi se finále nepovedlo, solidní výkony z kvalifikace zopakovali béčkaři J.Kříž s Loudou, ale na nejlepší to nestačilo. Na 579 se zlepšil Řehák, kterému součet 1132 kuželek přinesl titul mezi seniory a celkově 6. místo. Útoku Jirky nedokázal odolat ani Plaňanský, který se propadl na 4. místo. Roman Bureš již ale dokázal zužitkovat svůj náskok 25 kuželek po kvalifikaci, a celkovým součtem 1152 kuželek se dostal na 2. místo. Druhý nejlepší výkon dne pak předvedl Josef Vejvara, kterému dva výborné výkony 576 a 586 kuželek zajistili titul přeborníka oddílu. Celkový součet 1162 kuželek je pak novým rekorem drah.

Jestliže v mužích jsme mohli sledovat povedené drama, potom ženy nechtěly být o nic pozadu a především výkony finálové čtyřky stály opravdu za to! Do finálové osmičky postoupily všechny tři seniorky, které se v celkovém pořadí srovnaly dle nabytých zkušeností. Nejlepší z nich byla Maruška Kolářová 1095, celkově pak skončila 6. Velmi slušný výkon 1100 kuželek ukázala Lenka Tomášková, nicméně stačilo jí to až na 5. místo.

Nejlepší trojici po kvalifikaci dělilo pouhých 5 kuželek, s menším odstupem pak nastupovala ze 4. místa Hercíková. Ta ovšem potvrdila svojí dobrou podzimní formu a plné 409 jí vrátili do boje o medaili. Pokažená závěrečná dorážka jí ale vrátila zpět na celkové 4. místo (3. mezi ženami), přesto 574 ve finále a 1125 celkem je výborný počin. O pouhé dvě kuželky v součtu uhájila 3. příčku Martina Hrdinová, které se ve finále nedařily plné, ale naopak jí zpět na medailové místo vyšvihla povedená dorážka. O titul přebornice oddílu (a tak trochu i o přebornici Brad) si to rozdaly Nela Pristandová s Petrou Abelovou. Po kvalifikaci měla menší náskok Nela - 577:572. Ve finále se ve vedení střídaly co pár hodů. Nakonec svojí vyrovnanost předvedly i finálovými výkony - obě porazily 581 kuželek! V součtu tedy zvítězila Nela Pristandová díky 1158 kuželkám, na 2. místě s náhozem o 5 kuželek nižším skončila Petra Abelová, která se ovšem stala přebornicí mezi ženami, neboť Nela je ještě věkem juniorka.

Josef Vejvara tentokát i zachránil čest mužským účastníkům, když jeho výkon byl lepší než výkon nejlepší ženy. Na druhou stranu, Nela s Petrou by mezi muži obsadily obě zbylé medailové pozice.

Celková úroveň přeborů jak výkony tak atmosférou byla nejlepší za poslední léta, což většina zúčastněných podpořila následným posezením :)