Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři SKK Jičín A i B postupují do třetího kola ČP

12. 1. 2014 | Ostatní | Pohár ČKA |

Druhým kolem základní části pokračoval Český kuželkářský pohár. Výborně si vedla obě družstva mužů SKK Jičín.

Stejně jako v kole prvním měl více starostí s postupem A tým, který změřil síly s třetiligovým Rychnovem. Úvodní zápas na půdě soupeře vyšel Jičínu skvěle, poté co v koncovce dokázal otočit průběh na svou stranu a zvítězit těsně 4:2 o 15 kuželek. Ovšem se záporným poměrem drah 7:9. Výborně zahráli Jaroslav Soukup 592 a Lukáš Vik 600! Vik byl hlavním strůjcem postupu, když i v domácím prostředí dokázal opět nejlepším a na kuželku shodným výkonem 600 bodů v utkání otočit velkou přetahovanou obou celků nakonec o jedinou kuželku na stranu Jičína! Výborně zahrál také Pavel Kaan 590 a Jičín tak po druhé výhře 4:2 postoupil celkovým skóre 8:4 a v dalším kole se utká s tradičním rivalem SK Kosmonosy. Ty vyřadily stejným skóre Kolín B.

To třetiligový Jičín B, kterému se v ligové soutěži vůbec nedaří, potvrzuje, že pohár mu sedí a navazuje na svou loňskou cestu, kterou stopl až prvoligový tým Kolína! Po jasné výhře 10:2 nad Č.Kostelcem, stál Jičínu B v cestě ve 2.kole, stejně jako loni, jasný favorit, druholigový SKK Hořice. Hráči Hořice začali zásluhou Radka Kroupy 589 v domácím prostředí lépe a náskok z úvodu zápasu o 29 kuželek udržely až do konce. Mohli se tak radovat z výhry 4:2. Vyrovnanější tým Jičína B však dokázal vybojovat 9 setových bodů, proti 7 domácích, a tak si věřil na možný úspěch v domácím prostředí.

K postupu jej výrazně přiblížili výborným vstupem do zápasu Martin Mazáček a Jaroslav Kříž. Mazáček vynikajícím soustředěným výkonem přehrál nejlepšího hráče hostí Kroupu 549 nečekaně hladce 4:0 v novém osobním rekordu 599 shozených kuželek! Výborný finiš předvedl také Jaroslav Kříž, který zdolal 567-543 Petra Vokáče. Za stavu 2:0 stačilo Jičínu B uhrát v koncovce dvě dráhy a udržet získaný náskok v poražených kuželkách. Hostující Šklíba a Horák dokázali ještě utkání zdramatizovat, když se v polovině svých soubojů s Jiřím Kapuciánem a Vladimírem Řehákem dostali do vedení 2:0. Jičínští hráči však v druhé šedesátce zabrali a všechny zbývající dráhy již získali pro SKK Jičín B. Kapucián sice podlehl 540-550, ale Řehák zvítězil 550-518 a pečetil tak výhru Jičína 5:1 a tím pádem postup celkovým skóre 9:7. V třetím kole čeká Jičín B stejně jako loni Jiskra Ústí n.O/Hylváty.