Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Martina Hrdinová a Petra Abelová vybojovaly zlato a stříbro na Mistrovství Královéhradeckého kraje

10. 2. 2014 | Ostatní | KMJ - ženy, muži |

První únorový víkend byl v kuželkářském kalendáři ve znamení krajských šampionátů jednotlivců. V Jičíně se v sobotu představilo šestnáct nejlepších žen kraje v boji o krajský titul a osm postupových pozic do semifinálového turnaje MČR. Ten na začátku března bude hostit rovněž kuželna SKK Jičín!

A domácí hráčky dokázaly výhody domácího prostředí skvěle využít! Titul obhajovala hořická odchovankyně Michaela Kučerová, ale letos do bojů o medaile nezasáhla, když výkonem 547 shozených kuželek vybojovala šestou příčku. O čtyři kuželky více, 551, nahrála domácí Lenka Tomášková. Ta docílila třetí nejlepší dorážky 191, ale ztrácela v plných 360, když navíc bojovala i s virovým onemocněním. Překvapením je lichotivá čtvrtá příčka pro rychnovskou Ilonu Sýkorovou 553. Medaile však vysely ještě výše. Na dálku svedly dramatický souboj o stříbro a bronz domácí Petra Abelová a trutnovská Ilona van Steelantová. Před závěrečnou drahou je dělila jediná kuželka. Ve prospěch domácí hráčky jej nakonec rozhodlo pět kuželek 569-564, po velmi vydařených výkonech obou aktérek. Abelová byla přeci jen výrazně silnější v dorážce (195), kterou měla druhou nejlepší ze všech hráček. Suverénní vítězkou Mistrovství Královehradeckého kraje se stala domácí Martina Hrdinová s ohromným náskokem 33 kuželek! Vyrovnanými plnými a skvělou dorážkou 233 (!) po jednotlivých drahách 151, 148, 156 a 145 nakonec pokořila o dvě kuželky magickou hranici šesti set bodů! Svou bohatou medailovou sbírku tak rozšířila o další zlato.

To v elitní kategorii mužů se zástupcům našeho okresu příliš nedařilo. Ve Vrchlabí dle předpokladů dominovali borci prvoligového Náchoda. Svým výkonem vyčníval Jiří Hetych, který dokázal zvítězit po velmi dobrém výkonu 624 shozených kuželek. Celých 120 hodů zvládl bez jediného újezdu, 399 bodů získal do plných a o svém triumfu rozhodl jasně nejlepší dorážkou 225 bodů. S výrazným odstupem jej následovali oddíloví kolegové Roman Straka 597 a Jaroslav Hažva 596. Z 24 účastníků šampionátu se mezi postupovou třináctku prosadili dva zástupci okresu Jičín: Barvy Hořic hájící Jaromír Šklíba náhozem 579 kuželek a jičínský Lukáš Vik, který předvedl 569 bodů. Zbývající trojici z SKK Hořice se nedařilo.