Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Jan Bína má stříbro z KMJ za výborných 580 kuželek

4. 3. 2014 | Ostatní | KMJ - mládež |

Vynikající úroveň mělo dorostenecké Mistrovství Královéhradeckého kraje v kuželkách. Mezi horké favority patřil také Jan Bína, nejlepší hráč dorostenecké ligy dle průměru po základní části a člen dorostenecké i juniorské reprezentace ČR.

Konkurenty mu však byli další hráči se zkušenostmi z ligových soutěží dospělých, domácí či trio zástupců SKK Hořice, kterým se v dorostenecké lize také daří. Smůlu měl nejlepší z tohoto tria Dominik Ruml, který předvedl pěkných 565 shozených kuželek a dokonce druhou nejlepší dorážku, ale medaile a postup na MČR mu unikl o jedinou kuželku. Šťastnějším byl domácí Antonín Hejzlar 566. Jan Bína předváděl vynikající hru v dorážce, ta měla v jeho podání opravdu reprezentační parametry – 230 bodů! Bohužel v plných se jen na jedné dráze dostal přes devadesát poražených kuželek a výsledných 350 bodů znamenalo, že magická šestistovka zůstala tentokráte nepokořena. Počítadlo se mu zastavilo na hodnotě 580 shozených kuželek a to nakonec znamenalo stříbrnou medaili. V sobotu dokázal aktuální formu prodat ještě lépe rychnovský Ondřej Lepka, který exceloval především v plných 401. Na první dráze na patnáct hodů dokázal shodit neuvěřitelných 120 kuželek, tedy průměr na hod rovných osm! V dorážce přidal 201 kuželek a to znamenalo mistrovský nához 602 bodů.

Nejlepší dorostenky kraje si daly dostaveníčko v Hradci Králové. Na Mistrovství ČR postoupily zaslouženě první dvě hráčky Brožková z Náchoda za 549 a Kammelová z Trutnova za 527. Nejlepší ze zástupců Jičínska skončila na čtvrté příčce, sedm kuželek od medaile, Martina Danišová, která docílila 495 bodů.

Nejmladší adepti kuželkářského sportu se k Mistrovství Královehradeckého kraje sešli na kuželně v Rychnově nad Kněžnou.Skvělého a nečekaného úspěchu dosáhl Jan Masopust z SKK Hořice, který po výborném výkonu 437 shozených kuželek vybojoval titul a právo postupu na Mistrovství ČR! V dramatickém souboji předčil o dvě a čtyři kuželky domácí duo Urbánek-Stančík. Jaroslav Soukup z SKK Jičín vybojoval pátou příčku za 417 bodů.

Mezi dívkami vybojovala další medaili pro Hořice Denisa Kroupová, které zajistilo bronz 366 shozených kuželek. Jičínské trio M.Nožičková, M.Danišová a L.Staňková se seřadilo od čtvrtého do šestého místa.