Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Semifinále MČR žen v Jičíně přineslo dva postupy pro SKK Jičín!

4. 3. 2014 | Ostatní | MČR semifinále |

Výborně připravená kuželna Sportovního kuželkářského klubu Jičín hostila v neděli semifinálový turnaj MČR jednotlivkyň elitní kategorie žen. A turnaj přinesl mnoho překvapení.

Do jedenáctky postupujících se neprobojovala hned pětice zkušených prvoligových hráček, které se seřadily od dvanáctého do šestnáctého místa. Bohužel mezi nimi byly i dvě největší favoritky z řad domácích, Martina Hrdinová a Petra Abelová, přestože předvedly poměrně solidní výkony 553 resp. 548 shozených kuželek.

Přesto bude mít Jičín ve finále 3.-4. května na Žižkovské kuželně dvojnásobné zastoupení. Zasloužily se o to výbornými výkony šestá Monika Hercíková 577 a desátá Lenka Tomášková 565. Hercíková předvedla dokonce třetí nejlepší dorážku 203 a stala se tak nejpříjemnějším překvapením semifinále. Poslední postupovou, tedy výslednou jedenáctou, příčku vybojovala díky 557 shozeným kuželkám Hořická Michaela Kučerová.

Nejlepší trio dosáhlo opravdu vynikajících výkonů. Třetí Ovšáková 590, druhá Vaňková 594 a vítězná reprezentantka Hana Wiedermannová dokonce o dvě kuželky pokořila magickou šestistovku! To je opět doklad výtečné padavosti jičínského kuželkářského sportoviště.

Mezi muži bojoval v Prostějově o postup mezi elitou mužů v dresu SKK Jičín Lukáš Vik - 557 shozených kuželek jej zařadilo na 27. místo, tedy mimo postupové příčky. Turnaj ovládl trochu překvapivě českotřebovský Hýbl 614 před svým oddílovým kolegou Jirouškem 601.