Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Nikola Portyšová z SKK Jičín potvrdila roli favoritky a vybojovala další titul Mistryně Královehradeckého kraje

24. 2. 2016 | Ostatní | KMJ |

Nejlepší dorostenky a juniorky Královehradeckého kraje se v sobotu sešly na kuželně SKK Jičín v boji o mistrovské tituly a postupová místa na Mistrovství ČR. A v obou kategoriích uspěly všechny favoritky. Soutěž dorostenek opanovala domácí favoritka, dvojnásobná mistryně světa Nikola Portyšová.

Hráčka SKK Jičín se opírala o výbornou dorážku 213 a vyrovnanou hrou dosáhla na konečných 586 shozených kuželek. Tím potvrdila, že je hráčkou jara, forma jí jde nahoru, což je před nadstavbovou částí dorostenecké ligy a finále Českého poháru jednotlivců dobře. Stříbro vybojovala, možná trochu překvapivě, ale naprosto zaslouženě díky 569 poraženým kuželkám Andrea Kumštová z SK Solnice. Velkou radost udělala sobě i příznivcům Jičína Marie Morávková 533, které se podařilo vybojovat bronz. Morávková o jedinou kuželku odsunula až na čtvrté místo reprezentantku Ninu Brožkovou 532 z Náchoda, která tak uzavřela postupující kvartet na MČR.

Mezi juniorkami si to rozdaly o titul další hráčka Náchoda Lucie Moravcová a „domácí“ Eva Kammelová. Odchovankyně mateřského Trutnova, ale již několikátou sezónu stabilní hráčka SKK Jičín, kam přišla na hostování nakonec vybojovala stříbro výkonem 539 shozených kuželek. Na zlato a titul scházelo 7 kuželek. Favorizované duo pak doplnila na stupních vítězů bronzová Nela Bagová 496 z SKK Hořice. Na MČR postupují první dvě hráčky.