Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři SKK Jičín ve finále MČR

18. 5. 2017 | Ostatní | MČR | J. Kapucián

Další pěkná umístění vybojovali kuželkáři a kuželkářky SKK Jičín na Mistrovství ČR. V elitní kategorii mužů podal spolehlivé výkony Jiří Drábek.

Ten patřil po celou jarní část k tahounům prvoligového týmu a výrazně se podílel na záchraně 1.ligy pro SKK Jičín. Z mistrovství ČR má již cenná umístění z kategorie juniorů. Nyní se dokázal probojovat až do užšího finále i mezi muži! K tomu bylo zapotřebí minimálně 574 poražených kuželek, Jirka Drábek předvedl v kvalifikaci pěkných 587. Drobné rezervy měl v dorážce, kterou ve finále vylepšil na pěkných 217 poražených kuželek a byl v ní dokonce devátý nejlepší. To znamenalo posun výsledkovou listinou směrem nahoru. Finálových 582 poražených kuželek přineslo 15.příčku a v kombinaci znamenal součet 1169 poražených kuželek 17. pozici.
Ještě o kousek lepších umístění dosáhla mezi seniorkami, tedy kuželkářkami nad 50 let Dana Viková. Ta na kuželně v Třebíči také prošla až do užšího finále. V něm se poté prezentovala dokonce šestou nejlepší dorážkou, ale v kombinaci se slabšími plnými jí 539 poražených kuželek přineslo 12.příčku ve finále a 15. v kombinaci na 2x120HS za součet 1093 kuželek.
Již tradičně na medailová umístění útočila odchovankyně SKK Jičín Martina Hrdinová, letos po definitivním přestupu však již v dresu SKK Náchod. V kvalifikaci se svou hrou ani umístěním nebyla spokojena. Ale ve finále, se dokázala opět skvěle zkoncentrovat a předvést výborných 603 poražených kuželek. Bohužel to v těžké konkurenci stačilo „pouze“ na nepopulární čtvrtou příčku. Přestože to letos na republikovém šampionátu Martině Hrdinové necinklo, rozhodně opět potvrdila příslušnost k absolutní české špičce.
Kompletní výsledky naleznete na www.kuzelky.cz v sekci Mistrovství ČR.