Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři zahajují ligové soutěže – pro Jičín nastává doba druholigová

4. 9. 2019 | Ostatní | J. Kapucián

Jičín - Pro Sportovní kuželkářský klub Jičín loňskou sezónou skončila dlouholetá doba prvoligová a po sestupu A týmu žen i mužů, nastává návrat k časům druholigovým. Ligové mistrovské soutěže se rozeběhnou letos již tuto sobotu 7.9. Ale místní příznivci si na domácí zápasy svých barev budou muset vzhledem k rozlosování trochu počkat. Jako první domácí utkání bude k vidění duel C týmu Jičína ve Východočeském kuželkářském přeboru proti KK Josefov 12.8. od 18h.

Zpět na vítěznou vlnu? = SKK Jičín A

Po loňském velmi špatné jarní části, by si A tým mužů chtěl zpravit náladu a opět si začít také vychutnávat chuť vítězství. Ani ve 2.lize to však nebude mít jednoduché. Kvůli dlouhodobým zdravotním problémům stále nemůže počítat s dlouholetou oporou družstva Josefem Vejvarou. Stejně tak kvůli pracovnímu zaneprázdnění s Pavlem Kaanem. Navíc je tu hodně těžký los na úvod kdy Jičín pocestuje za svými soupeři na jejich dráhy. 7.9. od 11h se představí na půdě Vltavanu Loučovice a 14.9. od 10:00 proti KK SDS Sadská.
S věkovým průměrem 40 let je Jičín třetí nejmladší tým soutěže, což jasně dokládá fakt, jak za poslední roky 2.liga „zestárla“.
Sestava SKK Jičín A pro soutěžní ročník 2019/2020: Roman Bureš, František Černý, Jiří Drábek, Petr Kolář, Pavel Louda, Jaroslav Soukup ml., Jaroslav Soukup.

„Záchranářští specialisté“ = SKK Jičín B

Staronový účastník 3.ligy mužů SKK Jičín B se po několika sezónách, kdy se přesouval mezi 3.ligou a divizí chtěl jednoznačně zachránit. V dlouhodobějším horizontu, se poté na delší dobu chytit ve 3.lize a dávat příležitost k vyhrání se a výkonnostnímu růstu nadějím pro A tým. Honza Ringel i Luboš Kolařík k tomu rozhodně mají předpoklady. Ve 3.lize by se mělo hrát bez takového tlaku na výsledek jako je v A týmu a v růstu by je měli podporovat zkušení spoluhráči, vždyť s věkovým průměrem 46 let je Jičín B třetím nejstarším týmem soutěže a drtivá většina jeho hráčů má s ligovými soutěžemi dlouholeté zkušenosti. I rezerva SKK má v úvodu soutěže hodně těžký los, když pocestuje za svými soupeři na jejich dráhy. 14.9. od 14:30 proti TJ Tesla Pardubice. Domácím příznivcům se hráči představí poprvé 21.9. od 14 hodin a to hned v tradičním východočeském derby proti Náchodu!
Sestava SKK Jičín B pro soutěžní ročník 2019/2020: Luboš Kolařík, Martin Mazáček, Tomáš Pavlata, Vladimír Pavlata, Filip Prachař, Jan Ringel, Milan Ringel, Vladimír Řehák.

Podrobnosti, propozice, rozlosování a aktuální obsazení kuželny najdete tradičně na webových stránkách www.skkjicin.cz. Sportoviště je zároveň připraveno pro všechny kuželkářské nadšence a k tréninkům jsou zváni jak registrovaní, tak neregistrovaní. Samozřejmostí je možnost pronájem sportoviště i se zajištěním občerstvení.
Jiří Kapucián