Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Rumcajsova 60 veteránů 2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky SKK Jičín si vytvořily týmový rekord 3090 a zvítězili v Šumperku!

9. 2. 2005 | Ženy A | 15. kolo | J. Kapucián

Skvělé tažení 1.kuželkářskou ligou žen v podání nováčka soutěže, celku SKK Jičín stále pokračuje! V 15. kole nezastavil jičínské kuželkářky ani ambiciózní Šumperk. Šumperku se příliš nevydařil vstup do utkání, když Marie Vojtková i Kateřina Bezdíčková zahrály pod svými možnostmi. To ještě více povzbudilo nebojácné hráčky Jičína a na Šumperské kuželně se děli věci! Martina Hrdinová hrála báječně. Výkonem 539 poražených kuželek si o dva kolky vylepšila čtrnáct dní starý osobní rekord z Náchoda. Výborně hrála i Marcela Kolářová (526!), soupeřka na ní nestačila ani na jedné dráze a jičínská kuželkářka zvítězila 4:0. Domácí družstvo hned v úvodu nabralo proti velmi dobře hrajícímu Jičínu výraznou ztrátu 90 kuželek.

Souboje prostředních dvojic už byly vyrovnanější. Jičín však svůj náskok ještě lehce zvýšil! Daně Vikové, vyšla výborně první (141) a třetí (140) dráha na kterých položila základ k dalšímu parádnímu výkonu a vítězství 521-500. První bod pro domácí tým získává Lenka Kubová, a to i přes výpadek ve druhé třicítce (110). Celkově přehrála Marii Kolářovou 3:1 502-488. Jičín tak vedl před závěrečnými souboji 3:1 o 97 kuželek! A takto rozjetý zápas by se již neměl ztrácet.

V závěru sice dominovaly domácí hráčky, ale tradiční závěrečné duo Jičína, juniorky Martina Tomášková a Lenka Hrdinová náskok bezpečně kontrolovaly. Domácí Andrea Tatoušková zahrála výborně (čtvrtý nejlepší výkon v Šumperku) a Martině Tomáškové povolila dílčí bod jen na první dráze. Lence Hrdinové nevyšly dvě dráhy, zatímco Vendule Šebestové jen ta závěrečná a to rozhodlo o třetím bodu pro domácí družstvo. Na stažení ztráty ale nebylo ani pomyšlení. Jičín tak zvítězil 5:3 v novém týmovém rekordu, který má hodnotu 3090 kuželek! Hráčky SKK Jičín tak během prvních čtyř jarních kol porazily všechny týmy (Blansko, Jirkov doma a Náchod s Přerovem dokonce venku!!) s kterými bojuje o postavení v horní polovině tabulky.

Rozjeté jičínské "mašině" se nyní postaví do cesty horký aspirant na titul KK Zábřeh. Jeho tým je doslova nabit reprezentantkami a během letošních 15. kol neztratil ani bod! Jenže z jičínské pevnosti zatím nikdo nedokázal odvést ani bodík. Je jasné, že jedna z těchto sérií v sobotu skončí. Očekává se velký boj a domácí tým se tradičně bude spoléhat na bouřlivou diváckou podporu. Přijďte povzbudit od 13:30 jičínské kuželkářky v dosavadním "utkání sezóny"!