Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky SKK Jičín vyprovodily Val.Meziříčí "kanárem"

8. 3. 2005 | Ženy A | 18. kolo | J. Kapucián

Prvoligové kuželkářky SKK Jičín mají za sebou úspěšně další krok v cestě za vysněnými bronzovými medailemi. Je pravda že tentokráte jim soupeřky úlohu značně usnadnily. Výkon Valašského Meziříčí je absolutně nejslabší v tomto ročníku 1.ligy. Naději na přijatelný výsledek měli hosté jen během prvních 30 hodů. To Vendula Šebková porazila Martinu Hrdinovou na první dráze 132:127. Potom už se hrálo plně v režii domácích hráček. Hrdinová na dalších drahách potvrdila, že její nominace na soustředění jun. reprezentace nebyla náhodná a ač měl její výkon rezervy, stala se nejlepší hráčkou utkání 491 a s přehledem zvítězila 3:1

Jediná z hostujících hráček - Andrea Poláková bojovala o vítězství ve svém duelu až do konce. S domácí Marcelou Kolářovou vyhrála první dráhu o 2 kuželky V polovině bylo srovnáno a 15 kuželek měly k dobru domácí. Třetí dráhu opět zvládla poněkud lépe hostující hráčka a tak jí na poslední dráze k vyrovnání stačila remíza, bez ohledu na to, že prohrávala na kuželky. Závěr však patři jasně jičínské kuželkářce.


Zbytek utkání už nekladly hráčky Valašského Meziříčí domácímu družstvu téměř žádný odpor. Marie Kolářová zvítězila 478-429 a Dana Viková 485436. V závěrečné části ani chřipka nezabránila Lence Hrdinové, aby si poradila s Jaroslavou Juřicovou 3:1 (468-438) už po třech drahách. V závěru už nestačily síly, ale to už o nic nešlo. Ivana Marančáková začala 100+83 a s tím nemohla proti Martině Tomáškové uspět. Jičínská juniorka předvedla jistých 482 a pečetila výsledek utkání na jednoznačných 8:0. Hosté tak musely shánět klec na kanára.

Opět nezklamali jičínští příznivci, kteří vytvořili dobrou kulisu. Nyní budou s napětím všichni očekávat výsledek příštího kola, kdy ženy SKK Jičín zavítají na půdu Rýmařova a tento duel už hodně napoví o bronzových ambicích!