Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři Jičína stále na vítězné vlně!

29. 9. 2014 | Muži A | 3, kolo |

Na čele 2.kuželkářské ligy sk. A se i po třetím kole soutěže drží stále trio neporažených celků. Vede Jičín, který se na drahách Trnovan předvedl jak rekordem družstva, tak i jednotlivců a zaslouženě si odváží oba body. Druhé Hořice se doma nadřely k zisku bodů, družstvo Bohušovic kladlo velký odpor. Ani třetí Duchcov to neměl s Táborem jednoduché. Venku vítězí ještě Sadská, jenž odváží body z Náchoda. V zápasech Českých Velenic s Konstruktivou a Rokycan s Benešovem měli domácí borci navrch a výhru si na domácích drahách pohlídali.

Hvězda Trnovany a SKK Jičín spolu svádí již několik let vyrovnané druholigové bitvy ve výborné atmosféře. Loni se v obou případech radovali z výher „hvězdáři“, Jičín se chtěl letos v sestavě s dlouholetou oporou Trnovan – Pavlem Kaanem, pokusit domácím sebrat alespoň bod.

Sebevědomí hosté zahájili utkání nad očekávání. Josef Vejvara sice podlehl výborně hrajícímu Koubkovi 558-595, ale na vedlejších drahách předvedl doslova kuželkářský koncert, dorostenecký a juniorský reprezentant Jan Bína. Ten svým maximem v ligových mužských soutěžích a v novém rekordu ústecké kuželny 642 bodů výrazně předčil všechny další hráče. Jičínské tento mimořádný výkon ještě více povzbudil a domácí evidentně rozhodil. V prostřední části domácí duo Radek 503 a Zdeněk 520 Kandlovi naprosto zklamalo a toho Jičín využil k získání rozhodujícího náskoku. Jiří Drábek 579 a Pavel Kaan 560 s přehledem navýšili vedení na 3:1 a 147 kuželek! To nečekal ani největší optimista! Závěr se tak dohrával v poklidu. Domácí již jen kosmeticky upravili skóre na přijatelných 3:5, když Jiří Zemánek v nejlepším výkonu z domácích borců zdolal ve velmi kvalitním souboji Lukáše Vika 586 a Josef Šálek 590-533 Jaroslava Soukupa. Jičín tak přidal i nový týmový rekord kuželny 3458 bodů a třetí výhrou v řadě uhájil vedení v soutěži.

V sobotu 11.10. se SKK Jičín na domácí kuželně V lipách utká o první příčku druholigové tabulky, v souboji dosud plně bodujících celků, s největším aspirantem postupu Sokolem Duchcov. Loňský duel Jičín na domácí kuželně díky tehdejšímu rekordu kuželny 3492 bodů vyhráli domácí o pouhé 2 kuželky. Přijďte fandit – duel slibuje vynikající atmosféru a výkony!