Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Na půdě vedoucího celku kuželkářky SKK Jičín neuspěly

19. 10. 2004 | Ženy A | 5. kolo | J. Kapucián

v pátém kole 1.kuželkářské ligy žen zajížděl nováček soutěže, družstvo SKK Jičín, na půdu vedoucího celku nejvyšší soutěže a zároveň horkého aspiranta na zisk letošního titulu - Zábřehu. Proti týmu nabitém reprezentantkami neměl Jičín co ztratit. Domácí celek byl vysokým favoritem střetnutí což dokazoval od samého začátku. Proti Daně Wiedermannové dokázala v polovině vzájemného duelu Martina Hrdinová srovnat na 1:1, pak už ale měla otěže střetnutí pevně v rukou nejlepší hráčka ligy.

Dobře začala v dresu Jičína Marcela Kolářová, když se ujala vedení 1:0. Její soupeřka Olga Ollingerová však na dalších drahách vše napravila (527) a bezpečně vyhrála. Domácí družstvo vedlo 2:0 a o 71 kuželku. Bohužel Jičínu vůbec nevyšla prostřední část zápasu, která definitivně rozhodla o osudu utkání. Jičínská Marie Kolářová začala jen 107, ale aby jí to nebylo líto, přesně stejný výkon předvedla Pavlína Keprtová na druhé dráze. Po 60 hodech tak nebylo zřejmé kdo ze souboje vyjde vítězně. Ve druhé polovině bohužel byla výrazně lepší domácí hráčka. Velkým zklamáním je pak pouhých 446 shozených kuželek zkušené Dany Vikové. Na poslední dráhu ji vystřídala Lenka Tomášková a hned v plných srovnala stav. Poslední dorážkou 44:42 vybojovala bod pro domácí družstvo přece jenom Kateřina Mísařová.


Dramatický a kvalitní souboj se konal, v dalším duelu, mezi Jitkou Killarovou a Martinou Tomáškovou. Jičínská Tomášková vedla v polovině už o 23 kuželek (249:272). Pak si ale vybrala slabší chvilku (114) a o bodu se rozhodovalo na poslední dráze. Tam Martina Tomášková, i přes prohru, bod pro družstvo uhájila. o 10 kuželek vedla po první šedesátce i Lenka Hrdinová nad zkušenou D. Wiedermannovou starší. Výborná druhá část (285) však znamenala jasné body pro domácí družstvo a konečný výsledek Zábřeh-Jičín 7:1.


Příznivci Jičína čekali možná trochu více než konečný součet 2869, ale daleko důležitější bude uspět v jiných zápasech. Třeba již tuto sobotu 23.10. od tradičních 13:30 doma proti Přerovu.