Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Výborný výkon vynesl kuželkářky na 3.místo!

8. 11. 2004 | Ženy A | 7. kolo | J. Kapucián

K utkání 7.kola 1.kuželkářské ligy žen zajíždělo družstvo SKK Jičín na Moravu až do Valašského Meziříčí. Tomu se letos příliš nedaří a nováček první ligy tak nastupoval s odhodláním pokusit se vytěžit první letošní zisk z drah soupeřek. Vstup do utkání se vydařil a dával tušit, že diváci uvidí dramatickou podívanou. První dráhu vyhrávají jak Martina Hrdinová, tak Marcela Kolářová. Její soupeřka Andrea Poláková však po mírném zaváhání v úvodu, už nedává na dalších drahách velmi dobrou hrou Marcele Kolářové šanci a zvítězí 3:1. Na vedlejších drahách však má svůj duel plně pod kontrolou Martina Hrdinová. Domácí kuželkářka je již po třech drahách bez šance, protože prohrává 0:3. Stav utkání je tak naprosto vyrovnaný, na skóre 1:1 a na celkový součet 1013:1013.

Prostřední část utkání vychází lépe Jičínu. Výborně hraje proti silné Vendule Šebkové Dana Viková. v polovině duelu vede 2:0 a 271:233! Domácí kuželkářka je střídána, ale ani Barbora Křenková nenachází proti hráčce Jičína protizbraň. Výhra Dany Vikové (521) je jasná již po třech drahách! Pravděpodobně klíčovým momentem utkání je následující souboj F.Stodůlková-Marie Kolářová. Po první dráze vedla domácí hráčka o 2 kuželky. Po druhé třicítce už jenom o jednu. Na třetí dráze přidala dalších 5, aby nakonec o jedinou kuželku (478:479) prohrála! Jičín tak jde do vedení 3:1.


Velmi dramatický byl také souboj Jaroslavy Juřicové s Lenkou Hrdinovou. Domácí hráčka vedla v polovině 2:0 a o 16 kuželek. Na třetí dráze však přesně tento rozdíl prohrává! a tak až poslední dráha rozhodovala o bodu pro družstvo. Výborným nástupem do plných jej získává pro Jičín Lenka Hrdinová a SKK tak kráčí k historicky prvnímu vítězství v nejvyšší soutěži na dráze soupeře! To podtrhává nejlepším výkonem celého utkání v závěru Martina Tomášková (549). Jičín tak vítězí vysoko 7:1 o 93 kuželek po výborném výkonu 3087 poražených kuželek.


V tabulce se družstvo SKK Jičín posouvá již na senzační 3.místo, dokonce před Blansko a Jirkov, který nás v této sezóně reprezentoval v Evropském poháru! Martina Tomášková tak potvrdila velmi dobrou formu z minulého víkendu, kdy si na stejných drahách vybojovala v kontrolních stratech juniorské reprezentace nominaci k utkáním ČR-Polsko, které se uskuteční v Hořicích v.P. o víkendu 26.-28. listopadu! v sobotu od 13:30 hostí hráčky SKK Jičín doma ambiciózní Rýmařov.