Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky SKK Jičín sehrály první utkání mezi elitou

16. 9. 2004 | Ženy A | 1. kolo | J. Kapucián

Kuželkářky SKK Jičín si odbyly historickou premiéru v 1.lize stejně jako muži na půdě Blanska, čtvrtého nejlepšího celku republiky v předchozí sezóně. Domácím se parádně vydařil vstup do utkání. Michala Semrádová zdolala Martinu Hrdinovou, když parádně zvládla druhou polovinu svého startu (241,288). Zdeňka Ševčíková měla proti Marcele Kolářové pozvolný rozjezd, potom už duelu jednoznačně vládla. Marie Kolářová se domácí Heleny Daňkové držela, v součtu nahrála jen o 14 kuželek méně, ale domácí hráčka jí nepovolila ani jeden pomocný bod.

S Jičínem to nevypadalo dobře, ale naději vykřesala zkušená Dana Viková ve vyrovnaném souboji s Alenou Holcovou. Každou z hráček postihl jeden výrazný výpadek. Jičínskou kuželkářku na druhé (103) a domácí na třetí dráze (109). o bodech pro sebe rozhodla Dana Viková vydařenou poslední dorážkou. Naděje Jičína na zvrat, ale žila jen chvilku. Poté nastoupila, nová hráčka v blanenském áčku, Petra Hotová a její po jejím perfektním představení se počítadlo zastavilo až na 581 poražených kuželkách. Naopak poslední souboj byl velice vyrovnaný. Lenka Hrdinová získala poměrem 2,5:1,5 bodu druhý bodík pro tým a zmírnila tak porážku na 2:6.

V premiérovém představení jičínských kuželkářek, družstvo nepřekvapilo, ale ani nezklamalo, vždyť dokázalo překonat o 32 kuželek hranici 3000 poražených "dřev". Velice prestižní a důležitý zápas je čeká v sobotu od 13:30, kdy hostí ve východočeském derby Náchod.