Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky měly body v Kroměříži na dosah, ale odjely s prázdnou

1. 12. 2004 | Ženy A | 9. kolo | J. Kapucián

V neděli dohrávaly kuželkářky SKK Jičín odložené utkání 9.kola I.KLZ v Kroměříži. Přestože Jičínu chyběla jeho nejlepší hráčka (dle průměru) - Matina Tomášková, která si plnila reprezentační povinnosti v utkání s Polskem, věřily si hráčky SKK na zisk bodů. A utkání, které mělo ve svém vývoji několik zajímavých momentů, to potvrdilo.

Zajímavý byl hned první duel: Dvouletá-Hrdinová M.- Martině Hrdinové nevyšla druhá dráha (104). Přesto před závěrečnou částí vedla 1:2, a tak v podstatě nemělo na nic vliv, že prohrávala o 9 kuželek. Pokud chtěla pro družstvo bodovat, musela Hanu Dvouletou jakýmkoliv způsobem na poslední dráze porazit. Ke svému cíli si vytvořila předpoklad už v plných (86:94) a nakonec dokázala nejen vyhrát dráhu, ale docílit i vyššího počtu poražených kuželek (479-478).


Jankových-Viková: Na kroměřížské poměry měla strhující úvod Dana Viková. Na úvodní dráze získala nad Bohdanou Jankových náskok 26 kuželek. Druhý bod si připsala hned během následujících 30 hodů výhrou o jedinou kuželku. To byl velice důležitý bod, protože Bohdana Jankových teď musela smazat celý rozdíl. To se jí nepodařilo a hostující ženy vedly 0:2!


Procházková-Tomášková: Uprostřed utkání se potkaly dvě dorostenky. Šťastnější vstup do utkání měla Pavlína Procházková. Po těsné výhře v první třicítce zvýraznila svůj náskok na 22 kuželky na skvělé druhé dráze (137). Následoval útlum. Lenka Tomášková ho však nedokázala zužitkovat a podlehla 470-454. Také do dalších soubojů vstupují hráčky Jičína nadějně.

Ančincová-Kolářová Marie: Martina Ančincová neměla svůj den. V polovině už prohrávala s Marií Kolářovou o 25 kuželek (121:146). V tuto chvíli se však zdařil skvělý tah domácímu družstvu. Martinu nahradila Jaroslava Kolaříková. Jejích 260 znamenalo obrat ve vývoji duelu a srovnání stavu na 2:2. Rozdíl mezi oběma týmy je pouhých 11 kuželek. Rozhodnou závěrečné duely.

Semelová-Hrdinová L.: Jediná Lucie Semelová dokázala pokořit hranici 500 poražených kuželek a soupeřku přehrála poměrně vysokým rozdílem. Její vítězství se však zdaleka nerodilo tak lehce, jak by se mohlo zdát z konečných výkonů. Začala 109 se ztrátou sedmnácti kuželek a v polovině ještě prohrávala s Lenkou Hrdinovou o 4 kuželky. Na druhou šedesátku domácí hráčky (269) už soupeřka nedokázala odpovědět.

Cahová-Kolářová Marcela: Protože začátek hry se příliš nedařil ani Heleně Cahové (po třech drahách prohrávala 1:2 a o 17 kuželek) mělo 60 hodů před koncem daleko blíž k bodům hostující družstvo!! Stejně tak, jak se vzpamatovala na druhou šedesátku Lucie Semelová, vzpamatovala se na poslední dráze i Helena Cahová. V posledních plných (95) stáhla celou ztrátu na Marcelu Kolářovou a v dorážce ještě nahrála kuželky do plusu.

Jičín tak podlehl 2:6 o 68 kuželek. Škoda. Prohra přesto neohrozila nečekaně lichotivou třetí příčku v tabulce. O její udržení budou jičínské kuželkářky bojovat v sobotu od 13:30 s Pelhřimovem.