Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářské drama Solnice ? Jičín B rozhodl pro hosty definitivně až poslední hod utkání!

18. 1. 2005 | Muži B | 12. kolo | J. Kapucián

K zahajovacímu utkání jarní části 3. kuželkářské ligy mužů zajížděli hráči SKK Jičín B do České Třebové, kde je čekal favorizovaný celek Solnice. Domácí tradičně začínají náporem, ale tato taktika jim proti Jičínu nevyšla a tak se na místní čtyřdráze strhlo velké kuželkářské drama. V první dvojici začal na straně Jičína velice dobře V.Pavlata, když porazil 558 kuželek. Na body to však nestačilo! Nejlepší hráč domácích J.Bartoníček byl ještě o 11 kuželek úspěšnější. Na 1:1 vyrovnal paradoxně J.Kříž, který nahrál o 49 kuželek (509) méně než jeho oddílový spoluhráč. Jičín měl v tento moment mírný náskok 17ti kuželek.

V prostřední části utkání se jej podařilo zvýšit. U Lukáše Vika (482) se během prvního utkání v jičínském dresu jistě projevila nervozita a na svého soupeře nestačil. Zato Tomáš Pavlata naznačil, že by se mohla vrátit forma, na kterou jsme u něj byli zvyklí. Díky 570 shozeným kuželkám se stal nejlepším hráčem utkání a za stavu 2:2 zvýšil náskok Jičína na 58 kuželek. Poslední dva duely byly vyrovnané až do samého závěru. Domácí Kočí porazil Řeháka o 11 kuželek a domácí tak měli stále šanci na remízu. Strhující koncovku předvedli solnický P.Píč s Láďou Křivkou. Jičínský kuželkář všechny přítomné napínal do posledního hodu. Svou úlohu však zvládl a posledním hodem vyrovnal svůj duel na remízových 566-566 a to znamenalo celkové vítězství Jičína 4,5:3,5 bodu!! Nováček 3.ligy tak začal boj o setrvání v soutěži nad všechna očekávání!

I další utkání však bude velice obtížné, v sobotu zavítá do Jičína druhý Rybník, který s přehledem porazil Hořice 6:2. Přijďte od 10 hodin povzbudit jičínské kuželkáře!